Utorak, 7 Maja, 2024
Rubrika:

Delegacija EU: Očekujemo da Crna Gora nastavi potpunu usaglašenost sa našom spoljnom i bezbjednosnom politikom

Iz Delegacije navode da članstvo u EU ostaje težnja ogromne većine crnogorskih građana, i da je presudno da sve političke snage rade odgovorno na afirmisanju konsenzusa i napretka u tom pogledu, budući da je, kako kažu, dragocjeno vrijeme već izgubljeno

Crnoj Gori je potrebna proevropska, stabilna, funkcionalna i sposobna vlada koja će zadržati strateški put zemlje ka EU i sprovesti reforme iz EU agende kako bi napredovala ka pristupanju, kazali su iz Delegacije Evropske unije (EU) u Podgorici.

– Očekujemo da će Crna Gora nastaviti da bude stoprocentno usaglašena sa vanjskom i bezbjednosnom politikom EU, demonstrirajući posvećenost zemlje strateškom pravcu EU – poručili su iz Delegacije EU, odgovarajući na pitanja Vijesti kako gledaju na moguće formiranje manjinske vlade koju bi iz parlamenta, bez učešća u njoj, podržavala koalicija Za budućnost Crne Gore (ZBCG), te da li bi sarađivali s takvom vlašću.

Iz Delegacije navode da članstvo u EU ostaje težnja ogromne većine crnogorskih građana, i da je presudno da sve političke snage rade odgovorno na afirmisanju konsenzusa i napretka u tom pogledu, budući da je, kako kažu, dragocjeno vrijeme već izgubljeno.

– Evropska komisija želi da vidi uspostavljanje stabilne i reformske većine u Skupštini. Ta ista većina mora takođe biti sklona izgranji saveza sa opozicijom i postizanju konsenzusa o ključnim EU reformama – poručuju iz Delegacije.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve