Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Damjanović: Krivokapiću važnija degustacija vina od susreta sa crnogorskom zajednicom

Nevjerovatno je da premijer Krivokapić prilikom obraćanja medijima nijednom riječju nije ukazao na loš položaj crnogorske zajednice u Republici Srbiji

Prilikom dvornevne pośete Republici Srbiji premijer Zdravko Krivikapić se nije udostoio da se sastane sa predstavnicima crnogorskih udruženja, saopštio je predsjednik CKM Aaleksandar Damjanović.

Ostatak saopštenja prenosimo u cjelosti

Do sada je bila praksa da svi visoki funkcioneri Crne Gore kada dolaze u zvaničnu pośetu Srbiji organizuju sastanak sa predstavnicim udruženja Crnogoraca.

Nevjerovatno je da premijer Krivokapić prilikom obraćanja medijima nijednom riječju nije ukazao na loš položaj crnogorske zajednice u Republici Srbiji.

Premijer bi trebalo da zna da se u Srbiji sprovodi asimilacija Crnogoraca i da im se u Vrbasu uskraćuju Ustavom zagrantovana prava za službenu upozrebu crnogorskog jezika.

Za Crnu Goru bi bilo korisnije da je premijer umjesto obilaska Beograda na vodi i degustacije vina izdvoijio vrijeme za susret sa predsstavnicima crnogorske zajednice i čuo poteškoće sa kojima se susreću.

Evidentno je da premijera Krivokapića više zanima ukus vina od interesa države koju predstavlja.

Ovu prililu koristim da još jednom izrazim zahvalnost predśesniku Aleksandru Vučiću što je izdao nalog da Krivokapić pośeti Republiku Srbiju i uživa u kulinarskim specijalitetima koje ona nudi.

Dok je premijer Krivokapić pod utiscima Vučićevog gostoprimstva crnogorskoj zajednici preostaje da vodi grčevitu borbu za očuvanje identiteta i svog kulturnog nasleđa.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Sara
04.11.2021-19:26 19:26

Bjezite iz Srbije..Vas Dom je drzava Crna Gora..ja licno..niposto ne bi zivjelu u tu drzavu Serbiju..Ja mislim da je Zdravko zaboravio..da nas uopste ima u tu zalosnu srbiju..