Nedjelja, 19 Maja, 2024
Rubrika:

Ćulafić: Injac da smijeni rukovodstvo NB Radosav Ljumović

Na potezu je, kako kaže, gradonačelnica Olivera Injac.

Nova uprava i rukovodstvo Narodne biblioteke ne iznenađuju, poručuje odbornica SDP-a u Skupštini Glavnog grada Biljana Ćulafić.

“Organizuju književno veče na kome će se predstaviti izvjesni Nenad Milikić i Mihailo Medenece, a čija „književna djela“ ne prepuručuju estetski kriterijumi i univerzalne ljudske vrijednosti, već nacionalšovinističke ideje, mržnja prema drugim narodima, velikosrpski mitovi i zablude. Ovi ljudi i događaji neće izuzetnu srpsku književnost učiniti manjom, ali jesu atak na multietničku Podgoricu i prostor Biblioteke koja nosi ime španskog borca, pjesnika i antifašiste Radosava Ljumovića”, ističe Ćulafić.

Na potezu je, kako kaže, gradonačelnica Olivera Injac.

“Očekujemo da interes svih građana Podgorice i poštovanje prema njihovoj viševjekovnoj posvećenosti zajedničkom životu budu važniji od labavih i neprincipijelnih koalicionih ugovora i ličnih interesa i da odgovorni za ovu krupnu grešku budu sminjeni.

Reče jedan član Savjeta Biblioteke da je u prethodnom periodu Biblioteka bila bastion jedne ideoligije i partije. Reče, i nastavi, samo još mračnije”, naveo je Ćulafić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
25.03.2024-12:26 12:26

…kako da je smijeni kad je iste ideologije-
znala je i ona koga ce postaviti za direktora !

dragan
25.03.2024-13:45 13:45

Svaka cast Gospodjo. Respekt.