Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Crnogorski zbor: Atak na suverenost ?

Takođe, zašto se ne čuju nevladine organizacije koje su do 30. avgusta prošle godine konstantno reagovale na dešavanja i prilike u Crnoj Gori. Gdje su sada ti dušebrižnici za demokratiju i pravdu?

Nevladino udruženje Crnogorski zbor, posmatrajaći razna dešavanja  ovih dana u Crnoj Gori, sa velikom zabrinutošću, postavlja otvoreno pitanje-da li je Crna Gora više  država , sa atributima suverenosti , ili se, zapravo , pretvara u državni provizorijum, u ljušturu od države.Da budemo potpuno jasni- imamo, pored ostalog, baš ovih dana  sasvim transparentan, vrlo uvjerljiv, povod da postavimo ovakvo pitanje, a to je bestidno djelovanje političkih agentura iz Srbije i takozvane Republike Srpske uoči lokalnih izbora u Nikšiću. Mediji su već više puta objavili neka imena stranih agenata i tvrdnje da u Crnu Goru donose  velike količine novca radi kupovine glasova za interese „srpskog sveta“ na predstojećim izborima u Nikšiću. I sama policija je na graničnom prelazu Ranče kod Pljevalja upravo presrela nekoliko državljana iz Srbije koji su se sa  pozamašnom svotom novca,  uputili u Crnu Goru.

Pitamo aktuelnu Vladu Zdravka Krivokapića-da li će išta preduzeti da se spriječe ovi akti miješanja u unutrašnje stvari Crne Gore, ali i direktnog atakovanja na njenu suverenost . Prema onome kako se ta Vlada ponaša, imamo ozbiljne razloge da sumnjamo u njenu namjeru da štiti državni integritet Crne Gore. Štaviše, pretpostavljamo da će ona , u najmanju ruku, zažmuriti pred ovim nasrtajima. U tom smislu, kad smo već pomenuli presretanje državljana Srbije na graničnom prelazu kod Pljevalja, ispratićemo dokraja kako će se odvijati taj slučaj, da li će policija procesuirati pokušaj ilegalne agenture druge zemlje u našoj državi. Ili je, možda, pomenutim, presretanjem samo režirana politička predstava da bi se prikrila predizborna kampanja Beograda i Banja Luke na području Nikšića.

Ne možemo, a da ovom prilikom ne dovedemo u vezu sa  izborima u Nikšiću i raniju odluku da se  u Crnu Goru može ulaziti bez adekvatnih testova za korona virus. Da li je i to bio svojevrsni poziv beogradsko-banjalučkim agentima da mogu nesmetano ulaziti na teritoriju Crne Gore?

Pitanje , s početka, postavljamo i opoziciji- šta će ona preduzeti da se inostrane agenture onemoguće da utiču na ishod izbora u Nikšiću. Evo im konkretnog posla –da pokažu svoju snagu i političku efikasnost. A predstavnike Evropske unije , Sjedinjenih Američkih Država i  Velike Britanije, otvoreno pitamo- da li će svoje vlade obavijestiti o aktima miješanja drugih zemalja u unutrašnje stvari Crne Gore. Ali i bez toga- hoće li se javiti, kao što to često čine, da i sami opomenu Srbiju i Bosnu i Hercegovinu zbog ilegalne kampanje prema Crnoj Gori. Ili će im ići na ruku, kao što je to bilo pred parlamentarne izbore.

Takođe, zašto se ne čuju nevladine organizacije koje su do 30. avgusta prošle godine konstantno reagovale na dešavanja i prilike u Crnoj Gori. Gdje su sada ti dušebrižnici za demokratiju i pravdu?

Ovim putem, Crnogorski zbor se obraća i građanima opštine Nikšić.Pitamo ih da li, zašto, prihvataju tuđe emisare, zar oni sami nijesu skoposni da odluče o svom glasu na izborima. One koji primaju prljavi politički novac , podsjećamo da je Njegoš sve takve zvao „ližisahani“. I na kraju, ako je vajde, da upitamo i srpske sveštenike –zašto sada ne prokunu sve one koji prodaju  svoj glas i obraz za pare, kao što su to činili uoči parlamentarnih izbora 30. avgusta. Ili Srpska pravoslavna crkva  ima posebne „molitve“ za svoje pristalice u Crnoj Gori?

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
nijemojavlada
26.01.2021-18:41 18:41

Apostolka zdravlja uvodi obavezan pcr test za putnike iz Velike Britanije dok građani Srbije (u Srbiji je takođe otkriveno prisustvo novog virusa) ulaze bez pcr testa tako da nema sumnje da je u pitanju politička odluka vezana za izbore u Nikšiću.