Utorak, 28 Maja, 2024
Rubrika:

Crnogorska dijaspora daje poseban doprinos dobroj saradnji sa Argentinom

Sagovornici su razmijenili mišljenja o značaju unapređenja ekonomske saradnje, naročito u oblastima turizma, trgovine, poljoprivrede i kulture

Zadovoljan sam tradicionalno dobrim odnosima Crne Gore i Argentine, dvije prijateljske zemlje, uz spremnost za dalje unapređenje saradnje, čemu poseban doprinos daje brojna crnogorska dijaspora u Argentini,  istakao je predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić tokom današnje oproštajne posjete ambasadora Argentin Estanislaoa Savelsa.

Kako je saopšteno iz kabineta predsjednika Skupštine, Bečić se osvrnuo na važnost djelovanja Ambasade Crne Gore u Argentini i naglasio da očekuje da će zajednički doprinijeti produbljivanju saradnje parlamenata, u čemu će značajnu ulogu imati buduća grupa prijateljstva Skupštine Crne Gore sa Argentinom.

“Salves  je iskazao uvjerenje u stabilnost i prosperitet Crne Gore, posebno u pogledu evropskih integracija, te iznio očekivanje da će dvije zemlje nastaviti započetu saradnju u oblastima od zajedničkog interesa. Sagovornici su razmijenili mišljenja o značaju unapređenja ekonomske saradnje, naročito u oblastima turizma, trgovine, poljoprivrede i kulture”, navodi se u saopštenju Bečićevog kabineta.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve