Nedjelja, 2 Juna, 2024
Rubrika:

Čolović: Kome da vjerujemo da će očuvati sve građanske vrijednosti, ako ne Đukanoviću

Ona je pozvala sve prijatelje u dijaspori, sve kojima je Crna Gora u srcu i duši, radi naše djece i svih budućih generacija, vječne nam Crne Gore, tog 19. marta, svoj glas date čovjeku kojih je svih ovih godina bio na njenom braniku

Za našu Crnu Goru – za Mila Đukanovića, poručila je Emina Čolović iz Evropske platforme dijaspore Crne Gore.

“Dragi moji zemljaci, građani Crne Gore, koji živite i radite u dijaspori 19. marta ove godine se održavaju predsjednički izbori u našoj jedinoj domovini. Ja, Emina Čolović vas pozivam da u ovom jednom jako turbulentnom trenutku za našu Crnu Goru, gdje su se ugrožene sve one vrijednosti koje smo izgrađivali od one 2006. godine, kada smo obnovili svoju nezavisnost i suverenitet Crne Gore na čelu sa tadasnjim predsjednikom Milom Đukanovićem, iskažemo našu građansku i patriotsku dužnost i odbranimo je od onih koji su htjeli da je urnišu. A posebno u ove dvije zadnje godine koje potpuno podsjećaju na onu 2006, kada su imali namjeru da je ostave u zagrljaj jednoj klerofašističkoj rukotvorini”, kazala je ona.

Ona je pozvala sve prijatelje u dijaspori, sve kojima je Crna Gora u srcu i duši, radi naše djece i svih budućih generacija, vječne nam Crne Gore, tog 19. marta, svoj glas date čovjeku kojih je svih ovih godina bio na njenom braniku.

“Kome da vjerujemo da će očuvati sve građanske vrijednosti, ako ne njemu. Poštovana dijasporo, poštovani građani Crne Gore, mi moramo u ovom teškom trenutku za našu domovinu da najviše vjerujemo čovjeku koji je ispred nas i svojom političkom i ljudskom harizmom stao ispred svih nas u obnovi našeg suvereniteta i nezavisnosti, kao svete ciljeve slobodarske i antifašističke Crne Gore. On je zastavu Crne Gore popeo na jarbol Ujedinjenih nacija, dovezao nas kroz visoke talase do pred vrata Evropske unije, a on je kapetan kojeg su zbog toga šibali razni vjetrovi i oluje. Taj brod je sada nasukan na kleronacionalističku silu”, tvrdi ona.

Čolović je dodala da su u obavezi prema pokolenjima da sačuvaju Crnu Goru, od političkih hijena, koje žele da je predaju velikosrpskom nacionalizmu i klerofašističkoj srpskoj ideologiji.

“Ko može da stane u zaštitu jedine nam domovine, ako ne onaj koji je svojim ličnim autoritetom i međunarodnim ugledom, građanskom, multinacionalnom, multivjerskom, multietničkom državničkom politikom udarao njene temelje, koje, uz našu pomoć, ne može porušiti ni ovaj najjači klerofašistički zemljotres. Davno nekada američki predsjednik, Linkoln, je rekao: Jedan vaš metak može ubiti jednog vašeg neprijatelja, a jedno pogrešno zaokruživanje može ubiti budućnost vaših pokolenja. Zato, dajmo glas Milu Đukanoviću, jer jedino on umije i može stati na branik crnogorske nezavisnosti i suverenosti i njenog multietničkog sklada. Za našu Crnu Goru – za Mila Đjukanovića”, zaključila je Čolović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve