Subota, 11 Maja, 2024
Rubrika:

CKM: Gradonačelnik Cetinja nezakonito ”uhljebio” Vladana Radunovića, Prestonicom vladaju URA i Demokrate

''Iskreno se nadamo da lokalna samouprava crnogorske prestonice neće biti poligon za kršenje propisa prilikom imenovanja kadrova što permanentno na djelu sprovodi Nikola Đurašković''

Iz Crnogorske kulturne mreže (CKM) ističu da je gradonačelnik Cetinja Nikola Đurašković nezakonito uhljebio Sekretara Sekretarijata za stambeno komunalne poslove i saobraćaj Vladana Radunovića što je, kako navode, utvrdila Upravna inspekcija po njihoj prijavi.

Naime, prilikom imenovanja za v.d. sekretara Vladan Radunović nije ispunjavao nijedan od kriterijuma koji su bili potrebni da bi ga Đurašković imenovao, tvrde iz CKM-a.

„Evidentno je da je Radunovićevo imenovanje partijski dil koji je sa SDP-ov gradonačenik morao da realizuje kao dio političke trgovine sa Urom i Demokratama.

Gradonačelnik Đurašković je neargumentovano pokušao da obmane Upravnu inspekciju pokušavajući da prikrije nezakonito imenovanje Urinog kadra. Nezakonito imenovani sekretar Vladan Radunović je našoj organizaciji po naređenju Nikole Đuraškovića poništio saglasnost za organizaciju obilježavanja proslave Dana nezavisnosti na Dvorskom trgu koju smo uredno dobili od sekretarijata na čijem je čelu.

Ova odluka Upravne inspekcije je dokaz bahatosti gradonačelnika Đuraškovića njegovih koalicionih partnera koji od prvog trenutka preuzimanja lokalne vlasti kaljaju obraz crnogorske Prestonice.

Apelujemo na Aleksinog i Dritanovog gradonačelnika da prilikom imenovanja sekretara sekretarijata poštuje zakonski propisane procedure i na taj način izbjegne sopstveno brukanje što je postalo njemu svojstveno.

Sigurni smo da je nakon ukaza Upravne inspekcije i svih imenovanja od strane Nikole Đuraškovića građanima Cetina jasno da Ura i Demokrate imaju veliki uticaj na kadrovsku politiku i rad gradonačenika.

Nažalost Cetinje je dočekalo da Demokrate i Ura sakrivajući se iza SDP-a upravljaju njime i donose odluke kojima ga sramote.

Iskreno se nadamo da lokalna samouprava crnogorske prestonice neće biti poligon za kršenje propisa prilikom imenovanja kadrova što permanentno na djelu sprovodi Nikola Đurašković.“, zaključili su.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
gagi
29.06.2022-10:54 10:54

A gospodo iz CKM sto se ocekivalo “bolje i postenije”od Buja Djuraskovica potrcka i poltrona,neradnika i nesoja,voli Bujo da “zaigra u svako kolo”nazdravlje njemu ka mu djed Boro koji “zamalo”ne postade direktor velikog OBODA. Geni su cudo.