Petak, 17 Maja, 2024
Rubrika:

CHO: Tužilaštvo da se upozna sa sadržajem nacional-šovinističkog pamfleta na In4s-u, osnivač i urednici da snose odgovornost

Smatraju da će nadležnom tužilaštvu, ukoliko, kako navode, postoji elementarna volja i spremnost da se pozabavi ovim tekstom, autorom i urednicima pomenutog portala, biti lako da ocijeni o čemu se tu radi

Crnogorski helsinški odbor za ljudska prava pozvao je nadležno tužilaštvo da se upozna sa sadržajem i da sagleda sve aspekte, kako navode, nacional-šovinističkog i fašistoidnog pamfleta (“Ujedinjenje ili ukrajinizacija”), koji je danas objavljen na portalu “In4s”, sa potpisom izvjesnog sveštenika/službenika Crkve Srbije u Crnoj Gori, u kojem se, dodaju, na najodvratniji i najbezočniji način propagiraju nasilje, nacionalna i vjerska netolerancija i mržnja.

„Crnogorska javnost je, sticajem okolnosti i silom prilika, već naviknuta da sa stranica ovog portala, čiji je osnivač, treba li podsjećati, Vladimir Božović, aktuelni rektor Univerziteta Crne Gore, čita najbesprizornije napade, pozive na linč, izlive mržnje i ekstremističke stavove, kao i promovisanje agresivnog velikosrpskog nacionalizma i šovinizma prema Crnogorcima i pripadnicima svih manje brojnih naroda u našoj zemlji, kao i pojedincima koji se zalažu za ideje otvorenog građanskog i demokratskog društa i koji se odupiru klerikalnoj i nacionalističkoj histeriji“, kažu u saopštenju.

Smatraju da će nadležnom tužilaštvu, ukoliko, kako navode, postoji elementarna volja i spremnost da se pozabavi ovim tekstom, autorom i urednicima pomenutog portala, biti lako da ocijeni o čemu se tu radi.

„Hitno i neodložno uklanjanje ovog teksta je minimum koji očekujemo. Istovremeno, nadležni tužilac treba da sagleda i razmotri ukupno djelovanje portala In4s i da pozove njegovog osnivača na odgovornost“, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Trajko
06.04.2023-20:15 20:15

Ja sam rađe za Ukrajinazaciju, bolje grob, nego rob.

Милош
07.04.2023-08:36 08:36

Е па кад овај портал позива на процесуирање због шовинизма и говора мржње…нека почне прво од својих колумниста. А што се тиче украјинизације ЦГ коју прижељкујеш по пароли “боље гроб него роб” (то су иначе Срби које мрзиш измислили) запамти да нећеш писат коментаре на овом порталу ,него ћеш бити у рову,гладан болестан и мокар ,будан дан и ноћ ,док ти око главе фијучи меци и падају гранате..Па ти док мислиш на своју породицу ,неочекивано и ниоткуда ти падне авио бомба у ров, и откине ти руке и ноге,а ти неким чудом преживиш.Кајаћеш се и псоваћеш себе што си писао… Pročitaj više »

dragan
08.04.2023-11:44 11:44

Svaka cast Gospodo! Respekt!