Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Čestitke povodom Dana UNICEF-a

Kako je istakao, obaveza je svakog pojedinca da uradi sve što je u njegovoj mogućnosti da se djeca i sve buduće generacija ne susreću sa problemima koje su imali njihovi prethodnici.

Kontinuirani napori i predani rad UNICEF-a na promovisanju, zaštiti i ostvarivanju prava djece zavređuje poštovanje svakog pojedinca i podsjeća nas na našu zajedničku odgovornost u stvaranju sigurnog i podsticajnog okruženja za svako dijete, kazao je potpredsjednik Vlade Aleksa Bečić povodom Dana UNICEF-a.

Vlada Crne Gore se, navodi on, snažno zalaže za vođenje stalnog dijaloga i ostvarivanje reformskih procesa, u cilju obezbjeđivanja sistemske podrške u ostvarivanju dječijih prava i poboljšanju kvaliteta životnog standarda djece.

“Naša saradnja sa UNICEF-om simbol je zajedničke predanosti građenju društva u kojem će prava djece i osluškivanje njihovih potreba biti prioritet i trajno etičko načelo.
Istrajavanje na putu ka ostvarivanju ovog uzvišenog i plemenitog cilja naša je vječna misija”, ističe Bečić.

U ime Kluba poslanika Demokratske Crne Gore i u svoje ime, svim građankama i građanima, a naročito svoj djeci Crne Gore, želim srećan Međunarodni dan UNICEF-a, kazao je Boris Bogdanović, generalni sekretar i predsjednik Kluba poslanika Demokrata.

“Osnovan na ovaj dan prije 77 godina, UNICEF je predano radio da svakom djetetu obezbijedi uslove za što srećnije i bezbrižnije djetinjstvo. Svojim prisustvom u 192 i sjedištem u čak 150 zemalja širom svijeta, UNICEF je bio i ostao iskren i pouzdan prijatelj naših najmlađih”, navodi Bogdanović.

Kako je istakao, obaveza je svakog pojedinca da uradi sve što je u njegovoj mogućnosti da se djeca i sve buduće generacija ne susreću sa problemima koje su imali njihovi prethodnici.

“Poučeni time, inicirali smo reforme kojima su svi osnovci dobili besplatne udžbenike, a sva djeca dječije dodatke. Neka ovo budu samo jedni u nizu simbola naših težnji za boljom i evropskom Crnom Gorom u kojoj će djeca, njihova prava i potrebe biti prioritet. Djeci ne trebaju kritičari,nego uzori, a mi ćemo ostati vjerni partneri UNICEF-a u ovoj misiji. Neka se na ovaj dan svi još jednom sjetimo da su djeca naš najvredniji resurs, a naš rad u njihovom interesu zalog za budućnost”, poručio je Bogdanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve