Srijeda, 22 Maja, 2024
Rubrika:

Čelanović: ”Uglavnom neslobodna” Crna Gora

Indeksom ekonomskih sloboda zauzeli smo, kaže, ''jaku'' 103. poziciju od ukupno 177 zemalja

Samozvani eksperti dobili još jednu ocjenu svog rada – indeksom ekonomskih sloboda zauzeli smo “jaku” 103. poziciju od ukupno 177 zemalja. Pad za 23 mjesta u odnosu na predhodno istraživanje i ulazak u zonu neslobodnih ekonomija rezultat je ovog tandema eksperata u pokušaju, naveo je funkcioner Socijaldemokrata Miloš Čelanović.

“Kako su im usta puna hvale o sebi samima ocekujem neku veselu excel tabelu koja će nam objasniti da je ovo sjajan rezultat i da se od ovoga bolje moglo nije. Zaboraviće da objasne “ekperti” kako to zaposljavaju i šakom i kapom, kako u državnoj upravi (koja je dobila ocjenu “preglomazna”) tako i u “oslobođenim” opštinama (zašto je takođe potrebna saglasnost ministarstva finansija ili ipak istaknutijeg eksperta ovog neprikosnovenog ekonomskog dvojca)”, kazao je Čelanović.

Kako je dodao, zaboraviće vjerovatno u toj tabeli i kolonu sa rastom cijena goriva koje su dostigle rekordan nivo.

“Ali cijene goriva nisu usamljene, u stopu ih prate i cijene svih životnih namirnica uključujući i osnovne namirnice za život koje bi država trebalo da štiti odnosno da kontorliše njihov rast. Ali države nema već godinu i par mjeseci pa se dragi sugrađani prilagođavamo novonastalim okolnistma. Da zaključim: Ekperti su nas pokušali ubjediti da je stigla sloboda, a mi dobili ocjenu “uglavnom neslobodna ekonomija”, zaključio je Čelanović.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve