Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

CDT: Novi pregled kršenja izborne procedure u Podgorici

U više gradova su CDT posmatrači uočili partijske aktiviste okupljene ispred biračkih mjesta koji su vodili evidenciju o biračima

Najozbiljniji problemi su danas zabilježeni u opštini Šavnik, gdje na četiri biračka mjesta glasanje nije ni počelo, ili su zatvorena zbog sukoba u biračkim odborima oko omogućavanja glasanja licima iz drugih opština koja su nedavno prijavila prebivališta u Šavniku. Na tri biračka mjesta (BM 1 sala SO Šavnik, BM 13 škola u donjoj Bijeloj i BM 14 kafana Kruševice), prema informacijama kojima trenutno raspolažemo glasanje nije nastavljeno, dok nam je u opštinskoj izbornoj komisiji rečeno da je na BM broj 4 škola u Komarnici, glasanje nastavljeno u poslijepodnevnim satima, saopšteno je iz Centra za demokratsku tranziciju.

“Tokom dana su se, naročito u Podgorici, stvarale gužve jer ljudi kojima su promijenjena biračka mjesta nijesu mogli utvrditi gdje glasaju. Tome je doprinijelo loše funkcionisanje servisa biraci.me, ali i Call centra MUP-a koji se tokom prvog dijela dana teško mogao dobiti”, navodi CDT.

U Podgorici i drugim gradovima naši posmatrači su zabilježili pojedinačne nepravilnosti na biračkim mjestima.

“Na više biračkih mjesta se kasnilo sa početkom glasanja zbog nestanka struje i problema sa radom uređaja za elektronsku identifikaciju. Na više mjesta smo zabilježili i povrede tajnosti glasanja, kroz glasno izgovaranje imena birača, fotografisanje glasačkih listića ili ulazak više osoba iza paravana”, navodi CDT.

I u Podgorici i u drugim gradovima zabilježili smo slučajeve da na biračkom mjestu nijesu prisutni svi članovi biračkog odbora.

“U Podgorici je u blizini par biračkih mjesta bilo i tenzija između političkih neistomišljenika, ali su ti problemi rješavani”, navodi CDT.

U više gradova su CDT posmatrači uočili partijske aktiviste okupljene ispred biračkih mjesta koji su vodili evidenciju o biračima.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve