Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Čarapić: Vuković se sveti građanima Podgorice ukidanjem proslave Novogodišnjih praznika

On je ocijenio da na taj način, Ivan Vuković je umjesto Turističke organizacije Podgorice, za podizvođače od kojih zavisi organizacija Novogodišnjeg bazara ove godine izabrao Bogougodnice i Svetosavsku srpsku listu, čime je jasno obznanio svoj novi političko-ideološki izbor

Za sve one građane Podgorice koji se pitaju da li će Glavni grad i ove godine organizovati Novogodišnji bazar na glavnom gradskom trgu, odnosno koji ukazuju zabrinutost nepostojanja legitimne gradske vlasti od koje zavisi sprovođenje više aktivnosti u Glavnom gradu, Ivan Vuković je u svojim komentarima na Twitteru poručio ”Imali ste šansu 23.10.”, čime u klasičnom DPS maniru pokušava da kazni građane Podgorice što su na oktobarskim izborima glasali za smjenu vlasti u Podgorici posle više decenija, kazao je član predsjedništva Pokreta Evropa sad, Vasilije Čarapić.

Kako je naveo, pozitivne inicijative poput Novogodišnjeg bazara, koje se praktikuju u bezmalo svakoj evropskoj prijestonici decenijama, ako ne i vjekovima, ove godine su se našle na meti najsujetnijeg građanina Podgorice, čija je administracija propustila da uradi pripremu za organizovanje ovog događaja, iako su za to imali čak šest mjeseci vještački prolongiranog mandata.

“Podsjećanja radi, ključna administrativna predstavka za sprovođenje radnji oko organizacije bazara i dočeka Nove godine je usvajanje Odluke u Skupštini Glavnog grada, što je u ovom trenutku nemoguće uraditi jer je mandat odbornicima ranijeg saziva Skupštine istekao, a odbornicima novog saziva Skupštine mandat još uvijek nije verifikovan usljed opstrukcije DPS-a po pitanju proglašenja konačnih rezultata izbora”, rekao je Čarapić.

On je ocijenio da na taj način, Ivan Vuković je umjesto Turističke organizacije Podgorice, za podizvođače od kojih zavisi organizacija Novogodišnjeg bazara ove godine izabrao Bogougodnice i Svetosavsku srpsku listu, čime je jasno obznanio svoj novi političko-ideološki izbor.

“Poučeni ovim negativnim iskustvom, nova administracija će stvoriti pretpostavke da se kulturne tradicije koje okupljanju sve građane i koje doprinose razvoju lokalne ekonomije ubuduće zaštite od politizacije, te da se sprovode isključivo u javnom interesu”, zaključio je Čarapić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BobZeković
26.11.2022-04:58 04:58

Čarapiću, ti si nesoj i glupak, bezobziran i pokvaren političar. Dobro je što se javljaš da potvrdiš građanima Podgorice koja ste pokvarena fela Evropa sad! Podgoričani VEŽITE SE ČVRSTO! POČINJE STRAHOVITO PROPADANJE I TO “ODMA SAD”! PA KO PRETEKNE, PRETEKNUĆE. TO JE VAMA VAŠE GLASANJE DALO!