Utorak, 7 Maja, 2024
Rubrika:

Camaj: Policijska operacija protiv Nika Đeljošaja nije slučajnost

Policijska operacija protiv Nika Đeljošaja zbog zatamnjenih prednjih stakala na automobilu baš u trenutku dok se u tom vozilu nalaze njegova maloljetna djeca, te farsa oko suđenja u Osnovnom sudu, dobija svoj krešendo uključivanjem u ove slučajnosti i vrlo ozbiljne institucije – Sudskog savjeta, ocijenio je državni sekretar, Agron Camaj

Albanska alternativa oštro je osudila “perfidne” pokušaje instrumentalizacije organa državne uprave i njihovo stavljanje u funkciju zastrašivanja pojedinaca, nacionalnih zajednica i političkih aktera.

Policijska operacija protiv Nika Đeljošaja zbog zatamnjenih prednjih stakala na automobilu baš u trenutku dok se u tom vozilu nalaze njegova maloljetna djeca, te farsa oko suđenja u Osnovnom sudu, dobija svoj krešendo uključivanjem u ove “slučajnosti” i vrlo ozbiljne institucije – Sudskog savjeta, ocijenio je državni sekretar, Agron Camaj.

On je kazao da je, zbog nepokolebljivosti i otvorenog iznošenja sopstvenih stavova Albanska alternativa često na meti različitih struktura koje su, zbog balasta politike koju sprovode, samo deklarativno, ali ne i suštinski na evropskom putu. Takvu svoju političku nedosljednost uporno dokazuju u odsudnim trenucima kada treba glasati za ona rješenja koja, nesumnjivo treba da nas približe Evropi, čemu smo svjedočili nebrojeno puta u posljednje vrijeme.

“Albanska alternativa nesumnjivo najsnažniji predstavnik Albanaca u Crnoj Gori, i ima odbornike u svim opštinama u kojima Albanci žive u većem broju, a učestvuje i u vlasti na centralnom nivou. Albanska alternativa je konstruktivni partner, decidirano slijedimo agendu evroatlantske integracije Crne Gore i stojimo na branicima evropskih vrijednosti”, naveo je Camaj.

Ističe da ga posebno zabrinjavaju kontinuirani pokušaji nametanja jednoumlja i paternalizma, ne prezajući pritom, da se upotrijebe sva raspoloživa sredstva.

“U politici ne postoje slučajnosti, a ono što se čini slučajnim dolazi iz najdubljih izvora. Događaji koji su uslijedili neposredno nakon nekoliko javno iznešenih stavova predsjednika AA, Nika Đeljošaja, prosto ne mogu da se tumače kao slučajnosti”, poručio je Camaj.

Sudski savjet se, podsjeća, u svom saopštenju, poziva na “urušavanje ustavnog principa podjele vlasti, vladavine prava i jačanja i afirmacije nepristrasnosti i nezavisnosti pravosuđa”.

“Zna se koliko je cjelokupno crnogorsko pravosuđe bilo efikasno i nezavisno, sto se potvrđuje učestalim hapšenjima najviših predstavnika pravosuđa (bitno je da su, takođe, bili efikasni i nepristrasni u slučaju “Orlov let”). Upravo je i ovakva izjava Sudskog savjeta dokaz da je neprihvatljivo da bilo koja politička struktura na tako flagrantan način zloupotrijebljava najosjetljivije državne mehanizme za nametanje svojih stavova ili kao upozorenja Niku Đeljošaju ili bilo kom drugom Albancu u Crnoj Gori”, ociejnio je Camaj.

On je poručio da Albanci u Crnoj Gori više nikada neće biti predmet “disciplinovanja”, i više nikada neće misliti tuđom glavom i slijediti bilo koju ideologiju koja je suprotna interesima države Crne Gore i albanske nacionalne zajednice.

“Albanci u Crnoj Gori su oduvijek u Crnoj Gori bili svoji na svome, doprinijeli smo izgradnji države i gledamo u njenu evropsku budućnost. Tim prije, tužno je gledati ovakvo degradiranje i zloupotrebu institucija koje bi, po definiciji, morale predstavljati moralne vertikale našeg društva u cjelini”, zaključuje Camaj.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve