Srijeda, 8 Maja, 2024
Rubrika:

BUDUĆI PREDSJEDNIK PODRŽAO ”OTVORENI BALKAN”: Milatović bi da vidi Crnu Goru kao dio ”srpskog sveta”

Milatović je ovom izjavom i javno potvrdio da podržava velikodržavni projekat Aleksandra Vučića i Kristofera Hila ''Otvoreni Balkan'', koji je samo eufemizam za ''srpski svet''

Novoizabrani predsjednik Crne Gore Jakov Milatović kazao da smatra da bi Crna Gora trebalo da postane dio Otvorenog Balkana. Milatović je ovom izjavom i javno potvrdio da podržava velikodržavni projekat Aleksandra Vučića i Kristofera Hila ”Otvoreni Balkan”, koji je samo eufemizam za ”srpski svet”.

Da li se regionalne ekonomske integracije obavljaju oko CEFTA, Berlinskog procesa ili u okrilju Otvorenog Balkana? Mislim da su to paralelni procesi koji su komplementarni”, rekao je Milatović u intervjuu Nedeljniku.

Kaže da je bio transparentan oko Otvorenog Balkana u kampanji.

“Dobio sam istorijsku podršku građana i trenutno imam najveći legitimitet u Crnoj Gori da govorim o tim temama. I mislim da su i građani onda bili jasni kada je riječ o toj temi. Mislim da bi Crna Gora trebalo da postane dio Otvorenog Balkana”, navodi Milatović.

On je kazao da je Evropska unija e nastala kao ideja regionalnog ekonomskog integrisanja zemalja Beneluksa, Njemačke, Francuske i Italije.

“Mi često na Balkanu kada pričamo o evropskim integracijama zaboravljamo naše regionalne ekonomske integracije. To je meni postalo potpuno jasno dok sam boravio na Zapadu. Poznato je da sam radio u Evropskoj banci za obnovu i razvoj koja je klasična mejnstrim međunarodna finansijska organizacija, i između ostalog podržava tranziciju zemalja Zapadnog Balkana”, kazao je Milatović.

Ističe da je na tom poslu dosta sarađivao sa institucijama EU.

“To su jedne od onih očiglednih stvari koje primetimo i čiju važnost shvatimo tek kada se izmjestimo iz našeg okruženja i sagledamo stvari iz drugačije perspektive “, poručio je Milatović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

8 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Neko tamo
16.04.2023-17:14 17:14

Ti i tvoji prevaranti idete za srbiju picousti vas je osnovo da bi nam Crna Gora bila ugašena

PA nista ocekivano za milatovica evo vidjeli smo i danas
Samo ne smijemo dozvoliti da ovaj prevarant i njegovi lažnjaci učestvuju na parlamentarnim izborima

Tara
16.04.2023-17:26 17:26

Milatovic zeli da zarati sa gradjanima CG..oni sto su te glasali..nijesu glasali veliku srbiju..Pazi sta govoris Mileta!

Rovca
16.04.2023-17:29 17:29

Bravo za Jakova!

klementina
17.04.2023-03:22 03:22
Reply to  Rovca

Dok ima takvih izdajnika biće i JADOVA

BMX
16.04.2023-19:07 19:07

“Aleksandar Vučić destabilizuje Balkan zato što mu je to dopušteno. Zato što su ‘naši zapadni prijatelji’, umjesto da obuzdaju balkanske nacionalizme, odlučili da te nacionalizme nahrane. U središte njihove arhitekture novog Balkana postavili su trougao Zagreb-Beograd-Tirana, a ostatak Balkana podijelili na interesne zone toga trougla. Crna Gora je interesna zona Beograda, jednim dijelom Tirane. To ima i ime: ‘srpski svet’. Ima i formu: ‘Otvoreni Balkan’.”

Krsto
17.04.2023-01:04 01:04

JaDov je podguzna muha Aleksandra Vucica i Edija Rame..njih dvojica zeje da podijele Crnu Goru i da kroz otvoreni Balkan naprave veliku srbiju i veliku albaniju…Zanimljivo je da je Kosovo pogotovu Kurti protiv otvorenog Balkana i da zeli isto sto i Crna Gora Makedonija i Bosna tj ulazak u EU

Krsto
17.04.2023-01:13 01:13

Ja zivim i radim na zapadu i tvrdim da su stvari koje zele Vucic, Rama, i njihova podugzna muha JaDov tamo NEZAMISLIVE….Ekonomska saradnja tamo se odvija sa svima po trsiznim principima ali niko ne ROBUJE NIKOME niti veca drzava zeli da proguta manju…To da vece drzave poput srbije i Albanije skuju plan da podijele Crnu Goru u EVROPI se desilo 1939 kad su HITLER i STALJIN dijelili Poljsku..a i 1992 kad su Tudjman i Milosevic dijelili Bosnu…To sto JaDovb zeli je cist fasizam po ugledu na njegovog kolegu Vojislava Seselja… Ovako kako JaDov nudi Srbiji i Albaniji Crnu Goru kao… Pročitaj više »

gradjani
17.04.2023-10:57 10:57

ne znam jeste li primjetili novu stranku mi mozemo. totalno drugaciji program.. na nama je da se malo informisemo jer sami biramo ko nam vodi parlament i drzavu. treba nam malo vise skolovanih i sposobnih ljudi