Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

BS: Pravosnažna presuda Ratku Mladiću opomena onima koji javno negiraju genocid u Srebrenici, da prihvate potvrđene činjenice

Bošnjačka stranka pozdravlja pravosnažnu presudu Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove u Hagu, kojom je Ratku Mladiću, bivšem komandantu Glavnog štaba vojske RS-a, potvrđena doživotna kazna zatvora

Bošnjačka stranka pozdravlja pravosnažnu presudu Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove u Hagu, kojom je Ratku Mladiću, bivšem komandantu Glavnog štaba vojske RS-a, potvrđena doživotna kazna zatvora.

„Iako je žrtvama genocida, porodicama stradalih i raseljenih nedovoljna satisfakcija, doživotna kazna zatvora jedini je pravičan ishod sudskog postupka za izvođača genocida i zločina u Bosni i Hercegovini, najvećeg koji se dogodio u Evropi, poslije Drugog svjetskog rata.

Vjerujemo da će ova presuda doprinijeti pomirenju u regionu i istinskom suočavanju s prošlošću.

Pravosnažna presuda Mladiću treba da bude i opomena svima onima koji javno negiraju genocid u Srebrenici, da prihvate činjenice, koje su još jednom potvrđene.

Krivica je individualizirana i smatramo da ova presuda treba da bude od pomoći srpskom narodu da skine teret koji mu nameću upravo oni koji u njihovo ime slave ratne zločince“.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Crno
08.06.2021-19:20 19:20

Ceman i Lakic javno negiraju genocid trebaju se provjerit od koga su primili ogromni novac da bi digli ruku zajedno sa -DF-cetnicima i negirali Genocid!