Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Božović: Očekujem da nova crnogorska Vlada podrži Mini Šengen

Božović na sastanku sa delegacijom Savjeta stranih investitora u Crnoj Gori (Montenegrin Foreign Investors Council)

Očekujem da nova crnogorska Vlada aktivno učestvuje u stvaranju povoljnije poslovne klime, unaprijedi regionalnu privrednu saradnju, kao i da prihvati podršku Mini Šengenu, saopštio je ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović na današnjem sastanku sa delegacijom Savjeta stranih investitora u Crnoj Gori (Montenegrin Foreign Investors Council).

Vladimir Božović

Kako je saopšteno iz Ambasade Srbije, predsjednik Upravnog odbora tog Savjeta Christoph Schoen, članovi Odbora Nela Vitić (direktor kompanije Ocean Montenegro) i Pal Kovacs (glavni izvršni direktor CKB banke), kao i izvršni direktor Savjeta Ivan Radulović su predali Božoviću “Bijelu knjigu”, deseto izdanje u formi izvještaja, o investicionoj klimi 2019. godine, koja predstavlja prikaz poslovnog okruženja kroz utiske njihovih članova. kao i nalaze priznatih međunarodnih izvještaja.

“Istakli su kao svoje prioritete promovisanje investicionog potencijala Crne Gore, kao i promovisanje interesa međunarodne poslovne zajednice, podršku procesu reformi i njeno pridruživanje EU”, navode u srpskoj ambasadi.

Božović im se zahvalio na knjizi i prezentaciji, istakavši da je Srbija veoma posvećena privlačenju stranih investicija i davanju pune podrške njihovom uspješnom poslovanju, te da kao država u tome zauzima lidersku poziciju na Zapadnom Balkanu.

“Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i njegov tim daju značajan doprinos tome, a sa idejom i projektom Mini Šengena sve dobija na značaju”, rekao je ambasador i istakao značajnu saradnju Savjeta stranih investitora u Srbiji sa tamošnjom Vladom.

On je predložio i da Savjet organizuje javnu debatu o poslovanju u vrijeme pandemije koronavirusa, kako bi se čula sva dosadašnja iskustva i ideje koje mogu pomoći boljem i uspješnijem poslovanju u tim uslovima.

“Sagovornici su se saglasili da nastave intenzivnu komunikaciju i saradnju, istakavši da srpski privrednici u okviru Savjeta predstavljaju značajan i konstruktivan dio”, zaključuju u Ambasadi Srbije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
@@@@
13.10.2020-17:12 17:12

hahaha sigurnim korakom nazad!!!!!