Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Božović o izjavi Injac: Istomišljenici će morati malo da sačekaju na postizborno koaliranje

Kako je dodao, namjera onih koji neće da glasaju za sudije Ustavnog suda je urušavanje ustavnog sistema i usporavanje evropskog puta naše države

Uslijed usložnjavanja institucionalne i političke krize za koje je glavni krivac DPS, čudi izjava funkcionera pokreta „Evropa sad“ koja je na fonu stava DPS o Predlogu izmjena Zakona o predsjedniku, kazao je Bogdan Božović, poslanik Socijalističke narodne partije.

“Svima je jasno da DPS i njegovi sateliti pokušavaju na svaki način da sabotiraju izbor nove 44. Vlade Crne Gore, ali je iznenađujuće da su u pogledu stavova našli istomišljenike u pokretu „Evropa sad“. Istomišljenici će morati malo da sačekaju na postizborno koaliranje. Ambicije i projekcije bilo kojeg političkog subjekta, ne smiju biti ispred društvenog interesa”, navodi Božović.

Kako je dodao, namjera onih koji neće da glasaju za sudije Ustavnog suda je urušavanje ustavnog sistema i usporavanje evropskog puta naše države.

“Predlog izmjena Zakona o predsjedniku je deblokirajući mehanizam koji je nastao kao posledica neustavnog djelovanja predsjednika DPS. U Parlamentu postoji jasna parlamentarna većina koja će izglasati Zakon o predsjedniku i nadamo se ubrzo formirati novu Vladu u interesu građana”, poručuje Božović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve