Četvrtak, 13 Juna, 2024
Rubrika:

Bošnjak podržava samostalnost Zete, ali u granicama koje joj pripadaju

Potpredsjednica Skupštine Branka Bošnjak sastala se danas sa predstavnicima Odbora za spas Zete Miloradom Aligrudićem, Ljubišom Anđušićem, Draškom Boljevićem i Bojanom Popovićem, saopšteno je iz Skupštine

Potpredsjednica Skupštine Branka Bošnjak sastala se danas sa predstavnicima Odbora za spas Zete Miloradom Aligrudićem, Ljubišom Anđušićem, Draškom Boljevićem i Bojanom Popovićem, saopšteno je iz Skupštine.

“Predstavnici “Odbora za spas Zete” su upoznali potpredsjednicu sa dugogodišnjom borbom koju vode za samostalnost zetske opštine, i sa svim preprekama sa kojima su se susretali u prethodnim decenijama. Oni su takođe upoznali potpredsjednicu sa Elaboratom iz 1996. godine za koji smatraju da treba da predstavlja dobar polazni osnov za razmatranje opravdanosti samostalne opštine Zete”, navodi se u saopštenju.

Sagovornici su se složili da nikako ne treba usvajati predložene izmjene Zakona o teritorijalnoj organizaciji, da to nije to što zećani traže, već da je neophodno da se uradi kvalitetna i sveobuhvatna studiju, odnosno elaborate o opravdanosti i održivosti samostalne opštine Zeta i da se na osnovu te studije predloži formiranje opštine.

“Oni sa pravom zahtijevaju punu inkluzivnost predstavnika Zete u svim tijelima koja bi se bavila ovom tematikam, a i organizovanje konsusltativnog referenduma. Postojeći predlog stanovnici Zete smatraju potpuno neprihvatljivim”, dodaje se u saopštenju.

Potpredsjednica Bošnjak je izrazila stav da podržava Zetu kao samostalnu opštinu, ali u granicama koje Zeti pripadaju I sa kojima bi građani Zete bili zadovoljni uz adekvatan elaborate odnosno studiju održivosti koja će garantovati da Zeta kao opština može sama da se finansira.

Ona je istakla da polsnici kluba DF-Pokret za promjene, neće podržati rješenje koje se namaće, a koje nema podršku građana Zete.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
05.08.2022-19:09 19:09

Odbor za sps DFa, a za Zetu ih briga koliko za lanjski snijeg…Svi ovi su odavno prepoznati kao velji borci za ZETU DO PRIZRENA….

Zeco
06.08.2022-12:31 12:31

pomidora opstina,kad su zecani bii ljudi