Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Bošković: Način na koji je smijenjen Brđanin, pokazuje koliko je Abazović beskrupulozan u namjerama da bezbjednosni sektor stavi pod svoju kontrolu

''Sve će to doći na vidjelo u sljedeća dva mjeseca, odnosno, do održavanja parlamentarnih izbora jer će on siguran sam zloupotrijebiti i ANB i Upravu policije u korist svoje političke partije ali i samog bloka koji bude predstavljao kako bi sebi i svojima omogućio što bolju polaznu osnovu za rezultat na tim izborima''

Član Predsjedništva i poslanik DPS-a Predrag Bošković gostujući danas na Gradskoj RTV, između ostalog, komentarišući jučerašnju odluku premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića da smijeni direktora policije Zorana Brđanina, rekao je, niko u kraćem vremenskom periodu nije ponizio pravni sistem države Crne Gore nego što je to učinio Abazović, saopšteno je iz DPS-a.

“Bez obzira što kao partija imamo razne primjedbe na rad gospodina Brđanina od onog 5. septembra 2021. godine, zakašnjele reakcije na onaj zločin na Cetinju koji se kasnije desio i druge, ali način na koji je on smijenjen govori koliko čovjeku koji obnaša mjesto premijera u Crnoj Gori pa čak i u tehničkom mandatu, uopšte nijesu bitni zakoni i Ustav ove države.

Nije postojala zakonska mogućnost da on smijeni Brđanina na način na koji ga je smijenio i to dovoljno govori koliko je beskrupulozan u svojim naumima i namjerama da u potpunosti stavi bezbjednosni sektor pod svoju, odnosno, pod kontrolu službi iz regiona i šire”, rekao je Bošković i ocijenio da za njega taj postupak nije bilo iznenađenje, već je bio sasvim siguran da će to uraditi.

“Sve će to doći na vidjelo u sljedeća dva mjeseca, odnosno, do održavanja parlamentarnih izbora jer će on siguran sam zloupotrijebiti i ANB i Upravu policije u korist svoje političke partije ali i samog bloka koji bude predstavljao kako bi sebi i svojima omogućio što bolju polaznu osnovu za rezultat na tim izborima. Jer sve ono što radi u prethodnom periodu, radi kako bi omogućio da ima u potpunosti kontrolu nad polugama sile u susret parlamentarnim izborima i kako bi se obračunavao sa svojim političkim protivnicima u narednom periodu”, zaključio je poslanik DPS-a Predrag Bošković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve