Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Borelj bi mogao otkazati posjetu ako Vlada odluči da potpiše Ugovor sa SPC?

Postoji mogućnost da posjeta Borelja bude otkazana zavisno od dešavanja u petak na sjednici Vlade, odnosno ukoliko se bude insistiralo na usvajanju neevropske agende", kazao je diplomatski izvor

Posjeta šefa evropske diplomatije Žozepa Borelja može biti otkazana ukoliko Vlada Crne Gore na sjednici u petak donese odluku o potpisivanju Ugovora sa SPC u formi koji je predstavljen javnosti krajem prošlog mjeseca.

Postoji mogućnost da posjeta Borelja bude otkazana zavisno od dešavanja u petak na sjednici Vlade, odnosno ukoliko se bude insistiralo na usvajanju neevropske agende, kazao je diplomatski izvor.

Borelj bi sljedeće sedmice trebalo da boravi u Crnoj Gori i da prisustvuje sjednici Odbora za stabilizaciju i pridruživanje koja će biti održana u Podgorici. U Crnu Goru dolaze i Jan Lipavski, ministar vanjskih poslova Češke, koja je 1. jula preuzela predsjedavanje Savjetom EU.

Kako je rekao izvor iz MVP-u, visoki predstavnik EU za vanjsku i bezbjednosnu politiku i potpredsjednik Evropske komisije prihvatio je poziv ministra vanjskih poslova Ranka Krivokapića da prvi put posjeti Crnu Goru 13. jula na Dan državnosti, polazeći od dugogodišnjeg poznanstva i saradnje Evropskog i crnogorskog parlamenta, kao i prvog susreta u maju u Briselu u aktuelnom kapacitetu.

Posjeta Borelja uslijediće nakon sjednice Vlade zakazane za petak, 8. jul, na kojoj bi trebalo da se odlučuje o potpisivanju Temeljnog ugovora sa SPC.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Crnogorka
06.07.2022-18:51 18:51

Normalno ako se potpise nema vise potrebe da se sastaje bilo skim u CG jer se poslije sve pita VUCIC I PUTIN O SVEMU!

Otpornik
06.07.2022-18:53 18:53

Vučić kao mantru ponavlja da je njegov cilj članstvo u EU, a sve čini suprotno njenim vrijednostima i politici. To je i modus vivendi Abazovićeve prevarantska politike. Krajnji rezultat je potpuna degradacije Crne Gore, unistavanje njene samobitnosti i nezavisnosti. Prva faza je već ostvarena: Zakon o verskim zajednicama, druga je u toku:: tzv. “temeljni ugovor”. Treća: tzv. “otvoreni Balkan” i potpuno ekonomsko potčinjavanje. Zatim slijedi “srpska” Crna Gora, a onda tzv. ujedinjenje, tj okupacija. No pasaran!!!.