Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Bogdanović: Skraćenja mandata nema bez dogovora 41 poslanika većine

Iz Demokratskog fronta su kazali da su spremni da sa Demokratama iniciraju vanredno zasijedanje parlamenta radi ponovnog izglasavanja Zakona o lokalnoj samoupravi, ali traže da prva tačka sjednice bude skraćenje mandata Skupštini

Demokratska Crna Gora neće skraćivati mandat Skupštini Crne Gore bez prethodnog dogovora svih partija koji čine parlamentarnu većinu od posljednjih parlamentarnih izbora, poručeno je iz te partije.

“Stav Demokrata je jasan i baziran je na Sporazumu izborne parlamentarne većine iz septembra, a on kaže da skraćenja mandata nema bez dogovora 41 poslanika izborne parlamentarne većine. Koliko vidim tog dogovora nema. Do tada, oni koji žele skraćenje mandata Skupštini Crne Gore neka to i realizuju, jer za tako nešto saglasno javno saopštenim stavovima imaju više nego dovoljan broj poslanika”, kazao je Televiziji Crne Gore poslanik i generalni sekretar Demokratske Crne Gore Boris Bogdanović, prenosi portal RTCG.

Iz Demokratskog fronta su kazali da su spremni da sa Demokratama iniciraju vanredno zasijedanje parlamenta radi ponovnog izglasavanja Zakona o lokalnoj samoupravi, ali traže da prva tačka sjednice bude skraćenje mandata Skupštini.

“Tranzicija vlasti sa gubitnika na pobjednike izbora u Podgorici i Pljevljima izmjenama i dopunama Zakona o lokalnoj samoupravi je potpuno odvojen proces od skraćenja mandata Skupštini Crne Gore. Možemo razumjeti da kolege čekaju jasan stav kolege (Jakova) Milatovića da li podržava ovakav način razrješenja političke krize u Podgorici i ponovno izglasavanje Zakona, ali ne možemo razumjeti kakva je veza između razrješenja opstrukcije predaje vlasti u Podgorici i Pljevljima i skraćenja mandata državnog parlamenta, odnosno uslovljavanja prvog sa drugim”, rekao je Bogdanović.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve