Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Bogdanović sa ambasadorom Norveške: Fokus DPS-a ostaje na četiri stuba koja treba da doprinesu napretku reformskim procesim

Bogdanović je Jelstada upoznao sa programskim prioritetima DPS-a i vizijom koju Partija ima kada je u pitanju ukupan razvoj Crne Gore

Generalni sekretar DPS-a Aleksandar Bogdanović sastao se danas sa ambasadorom Norveške u Crnoj Gori Jornom Eugenom Jelstadom.

“U otvorenom i sadržajnom razgovoru razmijenjeni su pogledi na aktuelan međunarodni kontekst i regionalna pitanja, kao i dinamika unutrašnjih procesa posebno reformskih politika u različitim oblastima”, saopšteno je iz DPS-a.

“>

Bogdanović je Jelstada upoznao sa programskim prioritetima DPS-a i vizijom koju Partija ima kada je u pitanju ukupan razvoj Crne Gore.

Podsjećajući na dostignuća Crne Gore u kojima je DPS imala ključnu ulogu, istakao je da aktuelne partijske aktivnosti u društvu, a i unutar partije, potvrđuju stabilnost i ulogu konstruktivnog političkog subjekta u cilju odbrane i dalje realizacije nacionalnih interesa Crne Gore i njenih građana.

“U tom pravcu, Bogdanović je istakao da uvažavajući unutrašnji i međunarodni kontekst trenutni fokus DPS-a ostaje na četiri stuba koja treba da doprinesu napretku reformskim procesima, prije svega u sistemu odbrane i bezbjednosti, ekonomskom napretku, odgovoru na zdravstvene izazove i unapređenju pregovaračkog procesa, u cilju efikasnosti Crne Gore na putu njenog daljeg napretka u okviru evropskih i evroatlantskih struktura”, navodi se u saopštenju.

Jelstad je pozdravio progresivnu viziju politika koje DPS afirmiše i istakao da su stavovi Norveške na istoj liniji kada je u pitanju dalji put Crne Gore, prije svega u okviru EU i NATO.

Iskazujući zadovoljstvo stabilizacijom prilika u Crnoj Gori, ambasador Jelstad je izrazio spremnost Norveške da nastavi da bude pragmatičan i proaktivan partner Crne Gore, na putu valorizacije potencijala i njenog sveobuhvatnog razvoja, kao i napretka u integracionim procesima.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve