Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Bogdanović: Predstojećim unutarstranačkim izborima DPS uspostavlja nov standard u crnogorskim političkim okvirima, a i šire

''Članstvo Demokratske partije socijalista biraće 28. januara predsjednika i četvoro potpredsjednika, od kojih najmanje jednog iz redova manje zastupljenih naroda i najmanje jednu potpredsjednicu'', poručio je Bogdanović

Povodom predstojećih neposrednih izbora rukovodstva Demokratske partije socijalista, koji će biti održani 28. januara, generalni sekretar partije Aleksandar Bogdanović informisao je članstvo o načinu na koji mogu da participiraju u tom procesu.

“Pravo da budu birani imaju svi koji su članovi DPS-a najmanje tri godine. Pravo da biraju imaju svi koji budu u evidenciji članstva zaključno sa današnjim danom, 25. decembrom. Članstvo Demokratske partije socijalista biraće 28. januara predsjednika i četvoro potpredsjednika, od kojih najmanje jednog iz redova manje zastupljenih naroda i najmanje jednu potpredsjednicu”, poručio je Bogdanović.

On je saopštio da zainteresovani članovi, koji taj status imaju najmanje tri godine, kandidature za jednu od tih funkcija mogu podnositi do 28. decembra u svojim opštinskim odborima ili u Generalnom sekretarijatu partije, te da je prilikom predaje kandidature, potrebno priložiti dokumentaciju i potpise podrške.

“Podsjećam da kandidati za predsjednika dužni su da prilože potpise najmanje dva odsto članstva, a kandidati za potpredsjednika minimum jedan procenat. Kandidature za predsjednike opštinskih odbora podnose se uz potpise tri odsto podrške članstva u slučaju Podgorice i Nikšića, odnosno uz pet odsto u slučaju Prijestonice Cetinje i ostalih opština”, kazao je generalni sekretar DPS-a.

Kada je u pitanju pravo glasa, Bogdanović je ukazao da će putem softverskog rješenja svi članovi moći da ostvare uvid da li su u evidenciji, te da će ono biti dostupno najdalje do 15. januara 2024. godine.

“Svi članovi će nakon toga dobiti SMS poruku sa linkom za preuzimanje aplikacije, putem koje će 28. januara moći da glasaju. Oni koji ne budu u prilici da učestvuju u elektronskom glasanju, to pravo moći će da ostvare u matičnim opštinskim odborima. Na ovaj način, Demokratska partija socijalista uspostavlja u potpunosti nov standard u crnogorskim političkim okvirima, a i šire, a vjerujem kako će i drugi politički subjekti u bliskoj budućnosti ispratiti ovakav vid demokratskih izbora”, zaključio je generalni sekretar DPS-a Aleksandar Bogdanović, koji je na kraju svim budućim kandidatima poželio uspješan nastup, a članstvu zahvalio na participaciji i čitavom procesu u kojem učestvuju od početka do kraja.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve