Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Bogdanović o državljanstvu: Donošenje važnih odluka krijući neće proći

On je na toj društvenoj mreži podijelio i izjavu portparola Evropske komsije Petera Stana da svaka promjena legislative u oblasti koja se odnosi na državljanstvo treba da bude sprovedena nakon širokih konsultacija i uz učešće svih relevantnih donosilaca odluka

Praksa netransparentnosti i donošenja važnih odluka krijući neće proći, poručio je danas generalni sekretar Demokratske partije socijalista Aleksandar Bogdanović, komentarišući najavljene izmjene kriterijuma za dobijanje crnogorskog državljanstva prijemom.

“Osim što takvim pristupom dodatno podstiče nestabilnost u društvu koju je sama izazvala, Vlada sve češće trpi ozbiljne kritike međunarodne zajednice”, naveo je Bogdanović na Twitteru.

On je na toj društvenoj mreži podijelio i izjavu portparola Evropske komsije Petera Stana da svaka promjena legislative u oblasti koja se odnosi na državljanstvo treba da bude sprovedena nakon širokih konsultacija i uz učešće svih relevantnih donosilaca odluka.

Stano je za Televiziju Crne Gore istakao da EU prati događaje u Crnoj Gori vrlo blisko i u tom kontekstu poziva sve strane na uzdržanost, poštovanje vladavine prava i uključivanje u konstruktivan dijalog.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Cetinje
09.04.2021-17:44 17:44

Sami ste krivi sve ste znali zasto ste cekali drugi da rijesi tako vazno pitanje -Drzavljanstvo nikom i zavrsena prica !Vidite sta radi Izbjeglica .-Btaic kojoj ste vi dali Drzavljanstvo nista crnogorsko ne priznaje nikad u zivotu takla nije crnogorsku zastavi ili vidite sta se uradi od Crnogorskog H.Novog svi ga zovu Srpski Novi!