Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Bogdanović-Miler: Popis stanovništva održati u skladu sa standardima

Ambasador Miler je izrazio očekivanje da će u narednom periodu institucije, ali i društveni i politički akteri, uložiti više napora kako bi se ubrzao proces evropskih integracija Crne Gore, imajući u vidu da je taj proces usporen od 2020. godine

Generalni sekretar DPS Aleksandar Bogdanović sastao se danas sa ambasadorom Austrije u Crnoj Gori, Nj.E. Karl Milerom.

Sagovornici su razmijenili mišljenja o aktuelnim dešavanjima u zemlji, sa posebnim akcentom na popis stanovništva, i u tom kontekstu djelovanje političkih aktera i nove Vlade koja je pristala na odlaganje ovog procesa.

Zaključili su da je u tom prvacu, neophodno ispuniti očekivane uslove kako bi se popis stanovništva održao u skladu sa standardima, preporukama i traženim monitoringom čime bi se postigla transparentnost i vjerodostojnost ukupnog procesa i prihvatanje rezultata od strane čitavog društva.

Bogdanović je upoznao sa aktivnostima Demokratske partije socijalista i dodao da će partija iz opozicionih klupa nastaviti da bude nedvosmisleno posvećena evropskim i evroatlantskim vrijednostma Crne Gore.

Izrazio je zahvalnost na kontinuiranoj podršci Austrije evropskom putu Crne Gore, koju ova zemlja pruža politički i ekspertski, kao i ličnu zahvalnost ambasadoru koji svojim čestim javnim istupima podstiče Crnu Goru da postane naredna članica EU.

Ambasador Miler je izrazio očekivanje da će u narednom periodu institucije, ali i društveni i politički akteri, uložiti više napora kako bi se ubrzao proces evropskih integracija Crne Gore, imajući u vidu da je taj proces usporen od 2020. godine. Ponovio je snažnu podršku Austrije u tom pravcu, i dodao da to potvrđuje i austrijski non-pejper iz maja 2022. kojim se želi ubrzati stagnirajući proces širenja EU.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve