Utorak, 7 Maja, 2024
Rubrika:

Blinken poručio Đukanoviću: Odigrali ste suštinsku ulogu u mirnom prenosu vlasti – što je pečat demokratije

Na kraju pisma, državni sekretar Blinken je ponovio izraze poštovanja za istorijsko liderstvo predsjednika Đukanovića

Državni sekretar SAD-a Entoni Blinken uputio je pismo bivšem predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću sa izrazima iskrene zahvalnosti za decenije njegovog rada na unapređivanju euro-atlantskih integracija Crne Gore.

“Poštovani predsjedniče Đukanoviću, Želim da izrazim iskrenu zahvalnost za decenije Vašeg rada na unapređivanju euro-atlanskih integracija Crne Gore. Kao Predsjednik i Premijer vodili ste zemlju do članstva u NATO Savezu i pokrenuli proces pristupanja EU. Nakon nedavnih predsjedničkih izbora odigrali ste suštinsku ulogu u mirnom prenosu vlasti – što je pečat demokratije. Hvala Vam za Vaše liderstvo i Vaš rad”, istakao je Blinken.

Prema njegovim riječima, raduje se nastavljenom angažmanu i cijeni Đukanovićevu nepokolebljivu podršku evro-atlanskom napretku Crne Gore, njenoj živoj, multikullturalnoj demokratiji, i njenoj ulozi aktivne saveznice u NATO posvećene završetku reformi neophodnih za pristupanje EU.

Na kraju pisma, državni sekretar Blinken je ponovio izraze poštovanja za istorijsko liderstvo predsjednika Đukanovića.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
23.06.2023-11:55 11:55

…neđe reče sadašnj Preśednik -kako Milo nezna jezike a on ih ,fali se ,nekolika…Ali Mila razumjese SVI i jedan po jedan važni planetarni državnici odaju mu priznanje za njegov rad koji razumjese i bez znanja engl. U brzo ce oni svi razumijeti ,KO je novi CG Predśednik koliko god on znao jezik -bice TO nevažno isto kao i kako prica i koliko zna taj engl.Dritanga…nevažno je ako je lažov…/diplomatija ne trpi takve…/

Tara
23.06.2023-21:16 21:16

Gospodin Djukanovic je istoriska licnost..a sad nam je dosao uzasni nacisticki preokret,,pun mrznje koja dolazi iz kuce crkve Serbije..