Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Bilčik: Mislite o mladim generacijama

Bilčik je danas prisustvovao Skupštini građana posvećenoj korupciji u zdravstvu i javnom sektoru, koju crnogorska Skupština organizuje u saradnji sa EP

Bez dijaloga i određenog osjećaja za kompromis, nema evropske perspektive za Crnu Goru, ponovio je predsjedavajući Delegacije Evropskog parlamenta za saradnju s Crnom Gorom Vladimir Bilčik. On je, gostujući u u Dnevniku RTCG, poručio da političari moraju misliti o mladim generacijama.

Bilčik je danas prisustvovao Skupštini građana posvećenoj korupciji u zdravstvu i javnom sektoru, koju crnogorska Skupština organizuje u saradnji sa EP.

“Danas smo imali pravu proslavu demokratije u Skupštini. Imali smo 53 građana Crne Gore koji su diskutovali o tome kako se najbolje boriti pritiv korupcije. Ono što ih najviše zanima su bolje javne institucije i javne usluge, povjerenje da politika može da pruži rezultate koji ne idu u korist određene političke partije, već građana. Kada je riječ o zdravstvu i javnim uslugama, da građani mogu da vjeruju da se pravila primjenjuju jednako za sve”, naveo je Bilčik.

Podsjetio je da je to je prva posjeta od strane Evropskog parlamenta od početka pandemije.

“Mislim da smo poslali veoma jasne poruke svim političkim partijama. Jako mi je drago da je Skupština danas bila u punom sastavu i to je ohrabrujuće”, istakao je Bilčik.

On je naglasio da bez dijaloga i određenog osjećaja za kompromis, nema evropske perspektive za Crnu Goru.

“Ali ja vjerujem u zrelost crnogorskog društva. Spremni smo da se angažujemo koliko god treba, ali ključne odgovore na političku krizu i probleme moraju obezbjediti političke snage iz Crne Gore”, kazao je Bilčik.

Naveo je da bi ohrabrio političare da rade na svom evropskom snu.

“Mislite o mladim generacijama. Ako ste političar, pogledajte kako možete na najbolji način možete raditi u korist vaše države, van okvira narednih izbora, za novu generaciju”, poručio je predsjedavajući Delegacije Evropskog parlamenta.

On je naveo da Crna Gora ima priliku da uđe u EU narednih godina, ali da mora ući u reforme.

“Za to treba većina u Skupštini za usvajanje ključnih reformi. Potreba za dijalogom i kompromisom je moja ključna poruka”, zaključio je Bilčik.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve