Utorak, 19 Oktobra, 2021
Rubrika:

BIJEDA U POTOČARIMA Dritan branio Leposavića, a sad po Srebrenici skuplja jeftine političke poene

Kolumnista portala politicki.ba Sead Numanović u svom tekstu naziva ga ''nesojem''. Ovakva kvalifikacija i kritika napaljenog politikanta željnog samoreklamiranja od strane bosanskohercegovačke javnosti i ne treba da čudi s obzirom da je Abazović podržao negatora genocida, velikosrpskog ministra, fašistu Vladimira Leposavića.

Komemoracija povodom 26. godina od genocida nad Bošnjacima koji su srpske snage počinile u julu 1995. godine održava se danas u Memorijalnom centru Srebrenica u Potočarima.

Na komemoraciji ponovo neće biti zvaničnika Srbije, a najavljeno je prisustvo delegacije Vlade Republike Srpske. U Potočarima će, između ostalih, biti i crnogorski predsjednik Milo Đukanović, ali i brojni zvaničnici iz regiona. Planirano je i obraćanje regionalnih i svjetskih državnika putem video poruka.

Među prisutnima u Potočarima danas će biti i jedna osoba koju veliki dio javnosti u Bosni i Hercegovini, ako je suditi po reakcijama, ne želi da vidi – potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović.

Revolt javnosti

Ovaj prepotentni novopečeni državni funkcioner je svojim postupcima u proteklih nekoliko dana izazvao revolt javnosti u BiH.

Abazović je sebe prije nekoliko dana, ”silom na sramotu” želio da predstavi kao govornika na komemoraciji.

Da li će braniti Leposavića u Potočarima?

Kako su pisali bosanski mediji ”Abazović se uporno i nedostojanstveno, posebno za njega, nametao da govori”.  Politicki.ba, pisao je da je Abazoviću već sugerisano da “se urazumi” i ”samonametanjem ne vrijeđa porodice žrtava genocida i organizatore”.

Iako se na silu nametao, ubrzo se ispostavilo da potpredsjednik Vlade Crne Gore nije na listi govornika, na što je on u stilu neopjevanog licemjera izjavio – da je ”možda tako i bolje”.

Abazović je revolt građana BiH izazvao i svojom tendencijom da se po Sarajevu politički promoviše, a kako smo pisali, s obzirom da je studirao u Sarajevu, evidentno je da je kao svaki provincijalac sa kompleksom niže vrijednosti došao da se pokaže kao ”moćni” potpredsjednik Vlade sa ogromnim obezbjeđenjem i svitom.

Raskrinkan

Osim što su građani BiH bili uvrijeđeni prepotentnošću i revoltirani njegovim ponašanjem, u više bosanskohercegovačkih medija su se pojavili tekstovi koji su raskrinkali ulogu Abazovića u podršci četnicima i njegov visoki stepen licemjerja.

Mediji u BiH su pisali da je ”Abazović za partnere izabrao negatore genocida, i da bi iz poštovanja trebalo da ćuti na tu temu”.

Kolumnista portala politicki.ba Sead Numanović u svom tekstu naziva ga ”nesojem”.

Ovakva kvalifikacija i kritika napaljenog politikanta željnog samoreklamiranja od strane bosanskohercegovačke javnosti i ne treba da čudi s obzirom da je Abazović podržao negatora genocida, velikosrpskog ministra, fašistu Vladimira Leposavića.

Iako je Abazović to po svemu sudeći zaboravio, internet nije, pa su se društvene mreže usijale dijeljenjem fotografija naslovnica na kojim on jasno podržava nedavno smijenjenog ministra Leposavića.

S obzirom na sve što je navedeno, jasno je da je bestidnom Abazoviću više stalo do političke promocije, a ne do žrtava genocida u Srebrenici.

B.K.

Najnovije

Popović: Aleksandar Vučić je nezreli adolescent

Izjave Aleksandra Vučića, poput one u kojoj kaže „nemojte da nas pravite budalama, Velika Britanija stoji iza haosa i napada Rosu“, dizajnirane su u skladu sa...

Institutu nije podnijet zahtjev za uvoz Sputnik Light vakcine

Institutu za ljekove i medicinska sredstva do ovog momenta nije podnijet zahtjev za uvoz Sputnik Light vakcine. Iz ove ustanove je saopšteno da, postupajući u...

Sada svaki korisnik Twittera može da uradi ”soft block” za dosadne pratioce

Svi korisnici Twittera na mreži mogu da blokiraju pratioce. Ova funkcija je prvi put predstavljena na testiranju prošlog mjeseca Twitter uvodi novu funkciju koja omogućava svakom...

Varheji: Politika proširenja geostrateška investicija u mir

Evropski komesar za susjedstvo i proširenje Oliver Varheji je danas izjavio da je proširenje Evropske unije geostrateška investicija u mir i stabilnost. "Kredibilna politika proširenja...

Odbor podržao strože kazne za obljubu djece i nemoćnih

Odbor za rodnu ravnopravnost jednoglasno je podržao Predlog zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika Crne Gore kojim su predviđene strože kazne protiv polne...

Najčitanije

Povezano

Abazović i Radulović u Vašingtonu, sjutra sastanak sa Eskobarom

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović i ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović borave u radnoj posjeti Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), gdje će imati više...

Protest ispred Vlade: Krivokapiću, bolje grob nego rob!

Grupa građana Cetinja organizovala je protest sa ciljem da ključna poruka bude poslata  Vladi Crne Gore, a to je - Krivokapiću, bolje...

Otvoreno pismo Krivokapiću i Abazoviću: Nedostatak dijaloga i komunikacije institucija sa kulturnom zajednicom

Aktuelna situacija u kulturi još jednom nas upućuje na obraćanje Vama, kao nosiocima društveno – političkih, ali i kulturnih politika u zemlji, u nadi...

U 18 sati protest u Podgorici: Svi pred Vladu

U Podgorici, ispred zgrade Vlade, u 18 sati danas će biti organizovan protestni skup na kojem će potpredsjedniku Vlade Dritanu Abazoviću biti uručeni dokazi da je...

Komentari

7 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
MIODRAG DRAGA BLAŽO'A
11.07.2021-08:04 08:04

Ma, ovi pokondireni mali je jednostavno NESOJ!

gagi
11.07.2021-09:45 09:45

i to na kvadrat,greote od kikireza novopecenog svetosavca.

gagi
11.07.2021-09:44 09:44

Gospodine Numanovicu pogodili ste “pravi naziv”za Albanskog cetnika Abazovica NESOJ,sto i jeste,ali morate “priznati”da mu je najbolji naziv dao Predsjednik Drzave Crne Gore Milo Radovanov Djukanovic tada u Skupstini Crne Gore BITANGA sto i jeste ovaj kikirez.

Trebjesa
11.07.2021-09:57 09:57

Onako kako je prošao Vučić u Srebrenici tako treba da prođe i ovaj NESOJ svih NESOJA. Klasični beogradsko-četnički potrčko i dokazani srpski špijun poput većine njegove familije.

Sara
11.07.2021-10:10 10:10

za mene licno..je Abazovic teski nesoj..on podrzava srbijansku..po vjeri”serbe”klerofasisticku vladu u drzavi CG..Da nije bilo DPS….ne bi se izglasao( da je uopste bio) genocid u Srebrenici..Ja se pitam..ko je njega pozvao..da ucestvuje na ovaj dan???
Bosanci..bi ga trebali na vrijeme otpratiti do granice CG…stidim se,ko nam je u vladi…

Tihana
11.07.2021-15:18 15:18

Kakav je ovo užasni kompleks na 2 kratke noge.

Providenca
11.07.2021-18:19 18:19

Bosanci, trebali ste ga vratiti !
Ona gospođa, iz MajkeSrebrenice, NIJE ga smjela primiti ! NI SLUČAJNO !
Neopjevana bitanga !