Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Bečić: Zaštićenih i povlašćenih nikada više neće biti, kriminalni klanovi nikada više neće upravljati institucijama

''Zaštićenih i povlašćenih nikada više neće biti, kriminalni klanovi nikada više neće upravljati institucijama, jer sa patriotskim, demokratskim i evropskim vrijednostima nema kompromisa koliku god da cijenu u toj borbi treba platiti. Zatvaranje pregovaračkih poglavlja konačno postaje realnost''

Predsjednik Demokrata i potpredsjednik Vlade Aleksa Bečić razgovarao je na Kongresu EPP-a u Bukreštu sa predsjednicom Evropskog parlamenta Robertom Metsoli, predsjednikom EPP-a Manfredom Veberom i potpredsjednikom EPP-a i komesarom Johanesom Hanom. Istaknuto je zadovoljstvo činjenicom da Crna Gora dinamizira svoj evropski put i igra pozitivnu ulogu u integracionim procesima poslednjih mjeseci uz očekivanje da se pozitivni trendovi nastave i ukazana prilika maksimalno iskoristi.

“Deblokada institucija, društevno politička stabilizacija i odlučna borba protiv organizovanog kriminala i korupcije jesu ključni razlozi dinamiziranja našeg evropskog puta. Bezbjednosni sektor u saradnji sa SDT-om i nadležnim tužilaštvima pokazuje da u Crnoj Gori pravda i neselektivnost postaju stvarnost i budućnost. Zaštićenih i povlašćenih nikada više neće biti, kriminalni klanovi nikada više neće upravljati institucijama, jer sa patriotskim, demokratskim i evropskim vrijednostima nema kompromisa koliku god da cijenu u toj borbi treba platiti. Zatvaranje pregovaračkih poglavlja konačno postaje realnost. Nema opuštanja, ali ima svakodnevnog predanog rada svih činilaca u društvu jer vrata EU su konačno širom otvorena za Crnu Goru, ubjedljivo najnaprednijeg kandidata i prvu narednu članicu EU”, zaključio je Bečić.

FOTO: Demokrate
FOTO: Demokrate

Podsjećamo da je Bečić na Kongresu EPP razgovarao i sa predsjednicom Evropske komisije Ursulom Fon der Lajen, kojoj je poželio sreću u unutarpartijskom kandidacionom procesu uz očekivanje da će već danas nakon glasanja Kongres donijeti odluku da gospodja Fon der Lajen bude predsjednički kandidat EPP-a na nastupajućim evropskim izborima.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
09.03.2024-12:39 12:39

…koji je ovo folirant …kad treba u vladu CG da uđu proevropske partije ,ucjenjuje mandatara da moraju uci proruske i prosrpske ,četnicke i koje kakvi pojedinci …najgora partija protiv interesa Cgorskih _samo pricaju a rade sve suprotno .Nikad glasali za CG interese -srbijanske sluge i poltroni njihove crkve !