Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Bečić: Nova parlamentarna većina usmjerena ka evropskim vrijednostima

Bečić je naveo da Crna Gora ostaje dosljedna strateškom vanjskopolitičkom cilju

Opredijeljenost nove parlamentarne većine usmjerena je ka evropskom sistemu vrijednosti, saopštio je predsjednik Skupštine Aleksa Bečić u razgovoru sa ambasadorom Jermenije Ašotom Ovakimjanem.

Bečić je naveo da Crna Gora ostaje dosljedna strateškom vanjskopolitičkom cilju. On je istakao zadovoljstvo dobrim odnosima dvije prijateljske zemlje i naglasio spremnost za dalje unapređenje bilateralnih odnosa intenziviranjem političkog dijaloga na najvišem nivou.

“Predsjednik Skupštine se osvrnuo na bogato diplomatsko iskustvo ambasadora i izrazio očekivanje da će zajednički doprinijeti uspostavljanju parlamentarne diplomatije”, saopšteno je nakon sastanka.

Ambasador Ovakimjan je upoznao Bečića sa aktuelnim političkim dešavanjima u Jermeniji i konflikta oko Nagornog Karabaha, izrazivši nadu da će se konačno rešavanje konflikta naći u formatu kopredsedavajućih Minske grupe OEBS-a.

“On je iskazao uvjerenje u dalji prosperitet i stabilnost Crne Gore i iznio očekivanje da će dvije zemlje nastaviti da grade dobre odnose u okviru zajedničkih multilateralnih mehanizama”, rekli su u Skupštini.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve