Četvrtak, 28 Septembra, 2023
Rubrika:

Bečić: Na barskom principu ujedinjenosti u različitostima treba da počiva cijela Crna Gora

''Neka nam ovaj svečani dan bude povod da sagledamo sve ono što nijesmo, a možemo i moramo učiniti za Baranke i Barane na polju poboljšanja njihovog kvaliteta života i oživljavanja privrede po kojoj je Bar bio poznat''

Predsjednik Demokrata Aleksa Bečić predsjedniku Opštine Bar Dušanu Raičeviću, predsjednici SO Mileni Božović, odbornicama i odbornicima Skupštine opštine, kao i svim građankama i građanima Bara, najsrdačnije čestita 24. novembar, Dan opštine.

“Odbacujući svojim smjelim prkosom zatočeništvo i svaki oblik nedostojnog ljudskog djelovanja, Bar je slobodu sa obje strane Rumije istim žarom branio i ’41. i ’44. godine, dajući snažan impuls nade i motivacije antifašistima širom Evrope. Zadovoljstvo mi je i da gradu Stare masline, bogate kulture i istorije, mogu čestitati na njegovanju multivjerskog, multietničkog i multinacionalnog sklada, te konstatovati da na barskom principu ujedinjenosti u različitostima, treba da počiva cijela Crna Gora”, naveo je Bečić.

Sa svim svojim osobenostima  i nesvakidašnjim predjelima, Bar je, navodi Bečić, prepoznatljiva destinacija na turističkoj mapi Crne Gore ali, kao jedini grad sa dvije obale – morskom i jezerskom, zaslužuje da svijetu opet otvori vrata i maksimalno valorizuje svoj turistički potencijal kako bi sezona trajala tokom cijele godine.

“Neka nam ovaj svečani dan bude povod da sagledamo sve ono što nijesmo, a možemo i moramo učiniti za Baranke i Barane na polju poboljšanja njihovog kvaliteta života i oživljavanja privrede po kojoj je Bar bio poznat.  U uvjerenju da će upravljačke strukture na državnom i lokalnom nivou imati vizionarski pristup u realizovanju postojećih i kreiranju novih razvojnih šansi kako bi Bar opet ponio titulu lučkog centara, još jednom, vama i građanima Bara čestitam Dan opštine i Dan oslobođenja”, poručio je Bečić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve