Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Bečić čestitao Vaskrs: Čuvajmo sebe od drugog i drugoga od sebe

Kako ističe, situacija u kojoj nas Vaskrs zatiče, nažalost, i u ovoj godini, sa još trajućom pandemijom koronavirusa priziva nikada potrebniju simboliku Vaskrsa koja znači, prije svega, obnavljanje života, obnavljanje ljudskog, obnavljanje dobrote, obnavljanje ljubavi, obnavljanje zdravlja, obnavljanje pokidanih veza među ljudima

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić uputio je čestitku povodom Vaskrsa episkopu budimljansko – nikšićkom, administratoru Mitropolije crnogorsko – primorske, g. Joanikiju Mićoviću.

“Radujem se prilici da, u ime Skupštine Crne Gore, Vama, sveštenstvu, monaštvu, vjernicima, svim građankama i građanima pravoslavne vjeroispovijesti i svima koji Vaskrs proslavljaju po Julijanskom kalendaru čestitam najveći hrišćanski praznik, Vaskrs, sa željom da ga proslavite u dobrom zdravlju, ispunjeni unutrašnjim mirom, prihvaćenim molitvama i nadom u bolje sjutra za sav narod”, kazao je Bečić.

Kako ističe, situacija u kojoj nas Vaskrs zatiče, nažalost, i u ovoj godini, sa još trajućom pandemijom koronavirusa priziva nikada potrebniju simboliku Vaskrsa koja znači, prije svega, obnavljanje života, obnavljanje ljudskog, obnavljanje dobrote, obnavljanje ljubavi, obnavljanje zdravlja, obnavljanje pokidanih veza među ljudima.

Dodaje, da je distanca je jedna od riječi koje smo najčešće slušali tokom cijele prethodne godine, ali vjeruje da je to podsticaj svakome za promišljanje o dubljem smislu onog što predstavlja njena suprotnost, a to je potreba za uzajamnošću i bliskošću sa ljudima.

“Poziv na zbližavanje i prevazilaženje podjela ovaj praznik bi nam upućivao i u redovnim okolnostima, ali, u ovakvim, to je poziv na solidarnost, na ‘čuvanje sebe od drugog i drugoga od sebe’. U dubokom i trajnom uvjerenju da će Crkva istrajavati u svojoj misiji afirmisanja biblijskih poruka o ljubavi, poput onih iz Poslanice Korinćanima o tome kako ljubav sve snosi, sve vjeruje, svemu se nada, sve trpi i ne prestaje nikada, i sa željom da nam upravo takva ljubav da snage da otrpimo i izazove sadašnjice sa kojima se suočavamo, još jednom Vam, srdačno, želim srećan Vaskrs. Hristos voskrese!”, naveo je Bečić u vaskršnjoj čestitki.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Sara
01.05.2021-12:45 12:45

Mi crnogorci se cuvamo od vas..i najveceg zla sto nam se zadisilo CG..!