Četvrtak, 16 Maja, 2024
Rubrika:

Bečić čestitao Novu godinu: Očekujemo opipljive rezultate na polju borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije

U narednoj godini, očekujem od svih učesnika u političkom životu više razumijevanja i povećanje otvorenosti i spremnosti za dijalog, kako bi sačuvali izbornu volju građana izraženu 30. avgusta 2020. godine.

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić uputio je građankama i građanima Crne Gore čestitke povodom Nove godine.

„U ime Skupštine Crne Gore i u svoje ime, svim građankama i građanima Crne Gore čestitam nastupajuću 2022. godinu, uz želju da predstojeće praznike provedu u dobrom zadravlju, ljubavi, radosti, porodičnom miru i slozi, a da u Novoj godini nižu samo uspjehe.

Godina na izmaku, koju i dalje, nažalost, obilježava pandemija koronavirusa sa svim nedaćama koje je prate, bila je, ipak, uspješna za Crnu Goru, koja je poslije godinu dana pauze, dočekala brojne turiste i goste iz regiona i svijeta, a samim tim ostvarila velike prihode u budžetu. Upravo, obećavajuće stanje kad je riječ o državnim finansijama daje nam za pravo da očekujemo povećanje životnog standarda svih građana u Novoj 2022. godini.

Zato je, na kraju ove godine, kao najljepši novogodišnji poklon, Skupština usvojila brojne zakone kojima se stvaraju formalnopravne pretpostavke za obezbjeđenje većih zarada i penzija, dječjih dodataka za svu djecu i obeštećenje majki, koje su stekle pravo na naknadu po osnovu rođenja troje i više djece. Dakle, skoro niko se nije zanemario – vodilo se računa i o radnicima, i o djeci, i o majkama, i o penzionerima, i o ranjivim kategorijama. Petar Drugi Petrović Njegoš je dobio dodatnu afirmaciju u našem društvu proglašenjem 13. novembra, datuma njegovog rođenja, za praznik kulture, a ekološka Crna Gora je dodatno dobila na značaju određivanjem 20. septembra za Dan ekologije. Tužilački savjet je kompletiran i očekujemo opipljive rezultate na polju borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Rukovodstvo Skupštine sa ponosom ističe da je, uz veliku podršku skupštinske službe, na čelu sa generalnim sekretarom, u prethodnoj godini realizovalo preko 50 projekata koji su za rezultat imali modernizaciju najvišeg predstavničkog doma, kao i jačanje njegove zakonodavne aktivnosti i kontrolne i nadzorne uloge. Kada se u obzir uzme i proglašenje crnogorskog Parlamenta za najtransparentniji u regionu, razloga za zadovoljstvo urađenim ima na pretek.

U narednoj godini, očekujem od svih učesnika u političkom životu više razumijevanja i povećanje otvorenosti i spremnosti za dijalog, kako bi sačuvali izbornu volju građana izraženu 30. avgusta 2020. godine. To bi nam donijelo, uz povoljne finansije, više nade i realna očekivanja za napredak društva u cjelini, a naročito u procesu pridruživanja Evropskoj uniji, što nam je državni prioritet.

U uvjerenju da će 2021. godina biti upamćena po ponovnom otvaranju Crne Gore za brojne turiste, ali i po napretku u svim drugim sferama, želim da u narednoj godini konačno vidimo kraj pandemiji, kako bi prosperitet naše društvene zajednice i države Crne Gore nesmetano išao ubrzanom dinamikom.

Još jednom, srdačno, svim građankama i građanima, čestitam Novu, 2022. godinu“, poručio je Bečić u čestitki.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve