Utorak, 28 Maja, 2024
Rubrika:

BCG pokrenula inicijativu za odžavanje SO Bar kako bi se riješio problem kamenoloma u Mrkojevićima i Čanju

Politički direktor Biram Bar – Biram Crnu Goru Ćazim Alković, rekao je kako se u zadnje predizborno vrijeme svi deklarativno bore za Mrkojeviće, te očekuje da će na sjednici Skupštine opštine svi biti jedinstveni i da će svi dići ruku PROTIV kamenoloma u Mrkojevićima

Povodom problema oko kamenoloma u Mrkojevićima i Čanju Biram Bar – Biram Crnu Goru (BCG) je zajedno sa građanima pokrenula inicijativu za održavanje sjedice SO Bar na kojoj bi se raspravljalo o ovim problemima.

“Sjednica SO Bar je mjesto na kome će svi odbornici moći da pokažu da li slušaju uputstva svojih centrala iz Podgorice ili misle na svoje sugrađane”, saopšteno je iz BCG.

Politički direktor Biram Bar – Biram Crnu Goru Ćazim Alković, rekao je kako se u zadnje predizborno vrijeme svi deklarativno bore za Mrkojeviće, te očekuje da će na sjednici Skupštine opštine svi biti jedinstveni i da će svi dići ruku PROTIV kamenoloma u Mrkojevićima.

“Siguran sam da će i Vlada koja je potpisala ugovor o koncesiji drugačije gledati na jedinstvenu podršku mještanima Gorane i da će shvatiti da bi kamenolom uništio i onemogućio život u Gorani, te da će naći rješenje da obešteti koncesionara, a mještanima vrati spokoj života na selu, naveo je Alković.

 

Boris Zec, istaknuti turistički radnik iz Čanja koji je ujedno i član Savjeta mladih Biram Bar je istakao da stranka Biram Bar – Biram Crnu Goru okuplja Barane, a posebnu podršku je imala na prošlim izborima u Čanju.

“To nas obavezuje da budemo sa svojim komšijama i da im pružimo podršku. Biram Bar nema hipoteku iz prethodnog perioda oko odobravanja ove koncesije, nema ni poslovnu obavezu prema koncesionaru, a još manje čeka „signal“ iz Podgorice. Mi smo spremni da se borimo da se u skladu sa zakonom nađe rješenje da Čanj ostane čist, a koncesionar ne bude oštećen”, naveo je Zec.

Iz stranke Biram Bar – Biram Crnu Goru očekuju da će sve stranke podržati ovu inicijativu i doprinijeti da stanovnici Mrkojevića i Čanja žive bez prašine, u čistoj sredini.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve