Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Novaković Cakan: Što hitnije formirati novu vladu, to je ključno za pokretanje programa Evropa sad 2

Naglasio je da je formiranje vlade ključno za pokretanje programa Evropa sad 2 na osnovu koga je koalicija okupljena oko Pokreta pobjedila na izborima 11. juna

Predsjednik partije Biram Crnu Goru, Radomir Novaković Cakan,  izjavio je danas da država Crna Gora, suočena sa izazovima i dešavanjima savremenog svijeta, mora što hitnije formirati novu vladu.

“U ovim i ovakvim vremenima, pogotovo kada imamo jasnog pobjednika izbora, svako odlaganje, zbog političkih igara i igrica je, prije svega- neodgovorno”, istakao je Novaković.

On je jasno i argumentovano naznačio da formiranje vlade ne donosi samo političku stabilnost, koja nam je, ocjenjuje on, nakon godina krize više nego potrebna, već omogućava i donošenje, odnosno sprovođenje neophodnih reformi “kako bi krenuli u razvoj, a ne ostali u stagnaciji ili nazadovanju”.

Takođe, naglasio je da je formiranje vlade ključno za pokretanje programa Evropa sad 2 na osnovu koga je koalicija okupljena oko Pokreta pobjedila na izborima 11. juna.

“Konačno, formiranje vlade je izuzetno važno za nas iz Bara, kako bi što prije počeo da se ostvaruje koalicioni sporazum koji je Biram Crnu Goru potpisala sa Pokretom Evropa sad, a koji obuhvata realizaciju određenih projekata, značajnih za Bar i Crnu Goru. Taj sporazum je još jednom dokazao da je našoj partiji od fotelja ili mjesta u parlamentarnim klupama važnija dobrobit našeg grada i države”, istakao je Novaković i dodao:

“Nama je bilo lako da se za ovo odlučimo, jer od osnivanja 2018. godine nastojimo da doprinesemo razvoju Bara, da krenemo naprijed i postanemo kapija Crne Gore za Evropu, a ne mjesto u kome se svi putevi završavaju.”

Novaković Cakan uputio je i apel: “Dosta smo živjeli u prošlosti – konačno imamo priliku da se okrenemo budućnosti. Iskoristimo je!”

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve