Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Banović: Manipulativnost rješenja koje ”evropska” URA nudi kao kompromis je bez presedana

Takođe, kako je naveo, i povrh svega URA tu prevaru još želi predstaviti kao vrhunski kompromis i ustupak

Zamjenik predsjednika SDP-a, Borislav Banović kazao je da će ta partija odustati od neustavnog zakona o predsjedniku i od daljeg neustavnog vladanja smijenjene Vlade i smijenjenog Abazovića, ako opozicija odustane od prava koje joj daje Ustav – da odlučuje o sudijama Ustavnog suda.

“To pravo odlučivanja putem 2/3 glasova unijeto je prilikom posljednjih ustavnih promjena prije 10 godina, upravo da bi se svakoj opoziciji omogućilo da bude faktor odlučivanja. Ono je predloženo, izglasano i sprovedeno prilikom predhodnih izbora Ustavnog suda, Sudskog svajeta, Vrhovnog tužioca. A tadašnja opozicija, sada kada je postala vlast želi to uskratiti opoziciji”, ocijenio je Banović.

Takođe, kako je naveo, i povrh svega URA tu prevaru još želi predstaviti kao vrhunski kompromis i ustupak.

“Nažalost to je samo ustupak daljem razbijanju Crne Gore I ostajanju URE na pozicijama koji mjesec duže”, istakao je zamjenik predsjednika SDP-a.

On je još jednom ispred SDP-a pozvao da se neustavni zakon povuče, zakaže datum izbora, u narednih nekoliko dana izborom bar jednog sudije Ustavnog suda, konstitiše taj organ, a odmah nakon toga nastavi proces dalje popune kroz dogovore za izbor najstručnijih najnezavisnijih sudija.

“Sve drugo nije kompromis vec dalje zaostravanje krize i nestabilnosti u Crnoj Gori”, zaključio jeBanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve