Subota, 27 Jula, 2024
Rubrika:

Bajraktari: Ne možemo prepustiti vođenje opštine iskompleksiranim ljudima vrlo loših namjera

On je reagovao na optužbe koje su na zajedničkoj pres konferenciji izrekli njegovi koalicioni partneri lideri Force i Demokratske partije - Genci Nimanbegu i Fatmir Đeka

I predsjednik Opštine Ulcinj Omer Bajraktari, iz partije Dritana Abazovića, potvrdio je juče da vladajuća koalicija u najjužnijoj crnogorskoj opštini više ne postoji i da je moguća nova prekompozicija snaga na ulcinjskoj političkoj sceni.

On je reagovao na optužbe koje su na zajedničkoj pres konferenciji izrekli njegovi koalicioni partneri lideri Force i Demokratske partije – Genci Nimanbegu i Fatmir Đeka.

– Zanimljivo je bilo čuti aktere presa oko političke situacije u Ulcinju sa toliko neistinitih i licemjernih konstatacija. Prvo im se zahvaljujem što su potvrdili da, po njima, odavno ne postoji koalicija „Za novi početak“ već samo Albanska alijansa i Ura, SD, SDP i AA, jer tako nastupaju već izvjesno vrijeme. Tako je, na primjer, lider Force već neko vrijeme tajno i iza leđa pregovarao sa drugim albanskim partijama o priključenju lokalnoj vlasti, što znači izbacivanje ili marginalizacija nas i drugih partija – navodi on, piše Pobjeda.

Bajraktari je optužio Nimanbegua da je u martu „prekršio sporazum iza leđa“.

– To vam isto liči na čuveni koalicioni odnos koji imate sa Demokratskim frontom. Prvo ste potpisali sa njima sporazum pa ste dan kasnije rekli da nijeste vi, treći dan ste već tražili funkcije od istog, a nakon toga kritikovali sve okolo pa i vaše partnere i tako redom. Principijelno onako kako samo vi znate – dodao je on.

Kazao je da ga je Nimanbegu optužio da ugrožava funkcionisanje grada pred sezonu, u trenutku kada se odvijaju radovi na najvećim infrastrukturnim objektima u Ulcinju koji će unaprijediti život svih građana i ulcinjski turizam, kada se radi ono što se decenijama odlagalo samo zbog pokušaja ugrađivanja i korupcije.

– Tako nešto može izreći samo čovjek koji u posljednje dvije godine nije boravio u Ulcinju. Da je pročitao objave na Fejsbuku, a ne samo politički i sa inatom prelistao, vjerovatno bi znao da smo pripreme za turističku sezonu počeli već u septembru. I, naravno, dobro je što je konačno pomenuo i otvorene ulice i odgovornost, rečeno je i predsjedniku parlamenta da je bolje za Vas da tu raspravu otvorite u vašoj partiji, jer su tu svi akteri toga – istakao je on.

Nakon konferencije za medije, kako je rekao, još je uvjereniji da je „grad isuviše ozbiljna stvar da bi se prepustila u ruke ovakvim iskompleksiranim ljudima loših namjera“.

Podsjetimo, predsjednik Opštine Ulcinj 7. maja smijenio je troje sekretara sekretarijata iz Force, partije koja sa njegovim Građanskim pokretom Ura još čini vlast u toj crnogorskoj opštini.

Lideri Force Genci Nimanbegu i Demokratske partije Fatmir Đeka, prekjuče su, tim povodom, održali zajedničku konferenciju za novinare. Kazali su da će se suprotstaviti ako Ura želi haos u Ulcinju.

Vladajuća koalicija u ulcinjskom parlamentu imala je 19 od ukupno 33 odbornika. Činili su je koalicija „Za novi početak“ (Ura, DP, SD, SDP i AA) sa 14 mandata i Forca sa pet odbornika

Prema koalicionom sporazumu u junu je trebalo da dođe do rotacije vlasti u Ulcinju i da predsjednik Opštine bude predstavnik Force Ardijan Mavrić, koji je trenutno predsjednik Skupštine.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve