Subota, 18 Maja, 2024
Rubrika:

Bajraktari: Našim rezultatima se ne bi postiđela bilo koja druga opština, jer današnje investicije u gradu iznose 100 miliona eura

Mnogo je toga urađeno za ove dvije godine, kako ističe, neke stvari imaju i istorijski kontekst i to je na ponos svih građana. Povjerenje koji građani sad imaju u instituciju opštine je nešto što mene najviše raduje i naravno da ova opština izlazi u susret i svima je na ponos

Zanimljivo je bilo čuti aktere presa oko političke situacije u Ulcinju sa toliko neistinitih i licemjernih konstatacija. Prvo im se zahvaljujem što su potvrdili da po njima davno ne postoji koalicija Za novi početak već samo Albanska alijansa i URA, SD, SDP i AA, jer tako nastupaju već izvjesno vrijeme i tako je na primjer lider Force već neko vrijeme tajno i iza leđa pregovarao sa drugim albanskim partijama o priključenju lokalnoj vlasti što znači izbacivanju ili marginalizaciji nas i drugih partija, saopštio je predsjednika Opštine Ulcinj Omer Bajraktari.

To se poštovani Genci, kako dodaje Bajraktari, zove kršenje sporazuma iza leđa i to već u martu mjesecu.

“To vam isto liči na čuveni koalicioni odnos koji imate sa Demokratskim frontom, prvo ste potpisali sa njima sporazum pa ste dan kasnije rekli da niste vi, treći dan ste već tražili funkcije od istog, a nakon toga kritikovali sve okolo pa i vaše partnere i tako redom. Principijelno onako kako samo vi znate. U trenutku kada se odvijaju radovi na najvećim infrastrukturnim objektima u Ulcinju koji će unaprijediti život svih građana i ulcinjski turizam, kada se radi ono što se decenijama odlagalo samo zbog pokušaja ugrađivanja i korupcije, g. Nimanbegu nas optužuje da “ugrožavamo funkcionisanje grada pred sezonu”, kazao je on.

Ističe da tako nešto može izreći samo čovjek koji u posljednje dvije godine nije boravio u Ulcinju.

“Da je pročitao objave na Facebooku, a ne samo politički i sa inatom prelistao, vjerovatno bi znao da smo pripreme za turističku sezonu počeli već u septembru. I naravno dobro je što je konačno pomenuo i otvorene ulice i odgovornost, rečeno je i predsjedniku parlamenta da je bolje za Vas da tu raspravu otvorite u vašoj partiji, jer su tu svi akteri toga”, navodi Bajraktari.

Mnogo je toga urađeno za ove dvije godine, kako ističe, neke stvari imaju i istorijski kontekst i to je na ponos svih građana. Povjerenje koji građani sad imaju u instituciju opštine je nešto što mene najviše raduje i naravno da ova opština izlazi u susret i svima je na ponos.

“Našim rezultatima se ne bi postiđela bilo koja druga opština, jer današnje investicije u gradu iznose 100 miliona eura. Kada je riječ o tenderima mogli ste da ih otvorite jer ste dva puta imali mjesto predsjednika opštine, ali ste se bavili ličnim interesima i doveli opštinu do propasti. Tako da ste vi, poštovana gospodo, mnogo, mnogo dužni ovom gradu i njegovim građanima, koji su se odavno uvjerili u vašu stručnost. Svjedočili smo tome i od nekih vaših kadrova koji nisu uspjeli da prošlog ljeta organizuju festival kulture u Starom gradu, po prvi put nakon više od 30 godina, a koji se održavao čak i u vrijeme kada su oko nas bijesnili ratni sukobi. Ili je možda ispravan način rada predsjednika Skupštine koji ne saziva sjednice lokalnog parlamenta i drži u fioci niz predloga odluka koje je predložila izvršna vlast? Među njima i odluku o grantu za Opštinu Ulcinj od čak šest miliona eura!? To što se gradu čini ogromna šteta ne nervira mnogo g.Nimanbegua, jer valjda tako on zamišlja “trend konsolidacije” Ulcinja”, ističe Barjaktri, dodajući da nakon jučerašnje konferencije za medije još su uvjereniji u stavu da je grad isuviše ozbiljna stvar da bi se prepustila u ruke ovakvim iskompleksiranim ljudima loših namjera.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve