Utorak, 7 Maja, 2024
Rubrika:

Atlanski savez Crne Gore: Izjava Vulina ne doprinosi smirivanju tenzija i pobojšanju odnosa sa Srbijom

Posljednja izjava o Srpskom svetu ministra unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandra Vulina, nikako ne doprinosi smirivanju tenzija i neophodnom poboljšanju odnosa Crne Gore i Srbije, ali i regiona, saopšteno je iz Atlanskog saveza Crne Gore

Posljednja izjava o Srpskom svetu ministra unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandra Vulina, nikako ne doprinosi smirivanju tenzija i neophodnom poboljšanju odnosa Crne Gore i Srbije, ali i regiona, saopšteno je iz Atlanskog saveza Crne Gore.

“Upravo suprotno, ovom izjavom se pospješuje zabrinjavajuća tendencija rušenja dobrosusjednih odnosa koji nikako nisu u skladu sa procesom EU integracija. Indikativno je da se sve dešava u momentima kada Demokratski front nastoji ostvariti kontrolni paket resora u najavljenoj rekonstukciji Vlade Crne Gore”, navodi se u saopštenju.

Kako su naveli, kao u igri kaplar-vođa, “Miloševićev kaplar Vulin” koji je već izgubio četiri rata sada izigrava vođu koji bi da briše međunarodno priznate granice.

“Istorija je učiteljica života kako to kaže stara latinska, a i građani Crne Gore koji će podsjetiti Vulina kako ova igra završava. Nije na odmet podsjetiti da je Crna Gora kao NATO članica u savezu sa najvećim demokratijama u svijetu i da će kao takva uvijek nastojati da gradi najbolje moguće odnose sa Srbijom”, dodaje se u saopštenju.

Napominju da je ovo još jedna prolazna faza na koju će građani Crne Gore i Srbije odreagovati na pravi način.

“Uvjereni smo da je ovakav odnos trenutne srpske politike samo prolazna faza koju će građani Srbije i Crne Gore uspjeti da prepoznaju na pravi način”, zakljupčuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Ha20
19.07.2021-19:49 19:49

Mislim da agenda danasnje garniture srpske vlasti nije smirivanje tenzija vec suprotno pojacavanje tanzija tako da bi se Vucic i njegova ekipa i dalje odrzala na vlasti. Hvala na paznji.