Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Antena M: Hrvatski ministar odbrane otkazao sastanak sa Krapovićem zbog odnosa prema ploči u Morinju

Razlog za otkazivanje sastanka leži prvenstveno u odnosu Krapovića prema postavljenoj ploči u Morinju, o čemu je posljednjih sedmica govorio nekoliko puta

Potpredsjednik Vlade i ministar odbrane Hrvatske Ivan Anušić koji danas stiže u Crnu Goru, prema saznanjima Antene M, otkazao je sastanak sa crnogorskim ministrom odbrane Draganom Krapovićem, koji je trebalo da bude održan u Podgorici.

Razlog za otkazivanje sastanka leži prvenstveno u odnosu Krapovića prema postavljenoj ploči u Morinju, o čemu je posljednjih sedmica govorio nekoliko puta. Za ministra Anušića su, kako saznaje Antena M sporni i stavovi crnogorskog kolege o Prevlaci ali i o školskom brodu „Jadran“.

Anušić će danas stići u Crnu Goru kako bi prisustvovao proslavi Dana hrvatskog naroda koji se obilježava 13 januara. Prisustvovaće misi u katedrali sv. Tripuna, a kasnije i proslavi koja će biti održana u dvorani Auditorium u Domu vojske u Tivtu.

Krapović je nedavno kazao da je napravljena greška kada je postavljena ploča u Morinju, te da natpis na njoj ne odgovara činjenicama. Krapović je rekao i da ono što se desilo u logoru Morinj, nije posljedica velikosrpske agresije, nego rata u bivšoj Jugoslaviji, te da bi ploču trebalo zamijeniti.

Povodom izjave Krapovića, reagovao je šef hrvatske diplomatije Gordan Grlić Radman rekavši za Pobjedu da ”bez suočavanja s nedavnom prošlošću, Crna Gora ne može postati ravnopravna članica Evropske unije, ni biti vjerodostojni NATO saveznik”.

IzvorantenaM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
13.01.2024-15:18 15:18

…ada Demokrata ,da mu se Srbija i tzv.SPC što nenaijede …on je isti ka ona “je bo bo ” -mi volimo Srbiju …on je kao gradonacelnik BD pravio proslavu za 100god.”oslobađanje Budve ulazak srbijanskih okupatora bez ispaljenog metka …a drugi donijeli slobodu ALI on voli da su to bili Srbijanci …
Tako je braco Hrvati nije dostojan razgovora i njemu je tu bruku i sramotu u Morinju radio a ne razuzdana vojska pod komandom Srbije …

StipeŠuvar
13.01.2024-17:00 17:00

Ćuj neće brat kod brata. Duri se da se ne pitaju što je Nato postao Hato . A mogli su lijepo razmijeniti iskustva joş dok nijesu stigli crveni vragovi.!