Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Adžić učestvovao na Šumanovom forumu: Članstvo u EU glavni prioritet Crne Gore

Rukovodilac radom Ministarstva odbrane i ministar unutrašnjih poslova učestvovao na ''Šumanovom forumu za partnerstvo u domenu bezbjednosti i odbrane''

Rukovodilac radom Ministarstva odbrane i ministar unutrašnjih poslova, Filip Adžić je, na poziv visokog predstavnika EU za vanjske poslove i bezbjednosnu politiku i potpredsjednika Evropske komisije Žozepa Borelja, učestvovao na “Šumanovom forumu za partnerstvo u domenu bezbjednosti i odbrane“, koji se održao u Briselu.

“Adžić se na marginama Foruma sastao sa ministarkom odbrane Sjeverne Makedonije, Slavjankom Petrovskom, te je tom prilikom izraženo zadovoljstvo odličnom bilateralnom saradnjom u domenu odbrane, koja se temelji na prijateljskim odnosima Crne Gore i Sjeverne Makedonije”, saopšteno je iz MUP-a.

Naglašeno da je jedan od najvažnijih segmenata saradnje školovanje crnogorskih kadeta na Vojnoj akademiji „General Mihailo Apostolski“ u Skoplju, ali da je saradnja na veoma visokom nivou i u drugim oblastima.

Takođe, ministar Adžić je imao priliku da se sastane sa visokim predstavnikom Evropske unije za vanjske poslove i bezbjednosnu politiku i potpredsjednikom Evropske komisije Žozepom Boreljom.

Tom prilikom, Adžić je istakao da je članstvo u EU naš glavni, strateški prioritet, te da čvrsto vjerujemo u evropsku budućnost naše zemlje.

Filip Adžić sastao se i sa ministrom odbrane Republike Srbije, Milošem Vučevićem i tom prilikom su istakli obostranu spremnost daljeg razvoja odbrambene saradnje, naglasivši da je jačanje regionalne saradnje ključno kako za jačanje međusobnog povjerenja, tako i za stabilnost regiona Zapadnog Balkana.

Nakon panela, uslijedili su okrugli stolovi, koji su se održali na različite teme iz sfere odbrane i bezbijednosti, a koji su predstavljali priliku za razmjenu mišljenja, ali i razmatranje modaliteta za jačanje partnerstava, u cilju što efikasnijeg suočavanja za zajedničkim izazovima.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve