Srijeda, 7 Decembra, 2022
Rubrika:

Adžić sa Varhrljijem: Evropska unija cijeni ostvarene rezultate u borbi protiv kriminala i korupcije

Ovom prilikom, kako su saopštili iz MUP-a, komesar Varhelji pozdravio je ''stoprocentnu usklađenost Crne Gore sa zajedničkom vanjskom i bezbjednosnom politikom Evropske unije i dosljedno sprovođenje restriktivnih mjera''

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić sastao se danas u Briselu sa komesarom EU za susjedstvo i proširenje Oliverom Varhrljijem.

Ovom prilikom, kako su saopštili iz MUP-a, komesar Varhelji pozdravio je “stoprocentnu usklađenost Crne Gore sa zajedničkom vanjskom i bezbjednosnom politikom Evropske unije i dosljedno sprovođenje restriktivnih mjera”.

Takođe, komesar je naglasio da “Evropska komisija veoma cijeni rezultate koje je Crna Gora ostvaruje u borbi protiv kriminala i korupcije”.

“Posebno je iskazao spremnost za pružanje ekspertske i finansijske podrške na planu jačanja sajber bezbjednosti, kao i uništavanja zaplijenjenih cigareta”, saopštili su iz MUP-a.

Adžić je potvrdio opredijeljenost Crne Gore za članstvo u EU, ističući da Crna Gora dijeli evropske vrijednosti u pogledu vanjske i bezbjednosne politike.

Pored toga, naglasio je da je zadat snažan udarac svim kriminalnim strukturama u Crnoj Gori. Podsjetio je na dobru međuinstitucionalnu i međunarodnu saradnju na planu suprotstavljanja bezbjednosnim izazovima.

Na kraju, sagovornici su izrazili očekivanje da će svi subjekti čiji je interes ulazak Crne Gore u EU dati doprinos i podržati što skorija imenovanja nosilaca pravosudnih funkcija.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve