Utorak, 7 Maja, 2024
Rubrika:

Adžić pozvao na bojkot popisa: Abazović je politički otpadnik, na djelu je srbizacija crnogorskog prostora

Govoreći o popisu Adžić je, u ime Crnogorske evropske partije i svoje lično, pozvao građane na bojkot obrazlažući takav gest činjenicom da se ne radi o statistici, kako vlast želi da prikaže popis, već o njenoj namjeri da političkim inžinjeringom bez ikakve kontrole fabrikuje lažne podatke koji će se sortirati U Beogradu i poslati kao završni materijal za potpuno urušavanje Crne Gore i Crnogoraca.

Istorija Crne Gore zapamtiće premijera Dritana Abazovića kao političkog otpadnika i čovjeka koji je iznevjerio državne interese, kazao je koordinator Crnogorske evropske partije i istoričar Novak Adžić.

Govoreći o jučerašnjoj Abazovićevoj posjeti Beogradu, Adžić je na Aplus televiziji kazao da je premijerovo ponašanje skadalozno i nedopustivo.

“Pošao je kao da navija za crnogorsku reprezentaciju, a mislim da to nije iskreno radio. Dostojanstvo, integritet i ugled Crne Gore Abazović je po Ustavu morao da brani. Takođe je i prekršio zakletvu koju je polagao kad je primao ovu dužnost”, poručio je Adžić u emisiji “Tamo i natrag sa Slavkom Mandićem”.

Prema njegovim riječima, crnogorska istorija je zabilježila primjere da su brojni državni službenici iznevjerili državu, pa “ovo što se dešava zadnje tri godine nije ništa novo”.

“Neshvatljivo mi je i neprihvatljivo da se u Crnogorskoj kući u Beogradu izjavi da smo mi sa Srbijom jedna zemlja i jedan narod. Svako zna da su Crna Gora i Srbija susjedne, a i nezavisne i samostalne države. Nije u pitanju isti narod. Crnogorci i Srbi su dva naroda. Ta persona koja je to izjavila indirektno želi nestanak Crne Gore, a Abazović je tome aplaudirao”, dodao je Adžić.

Prema njegovim riječima, u Crnoj Gori se zadnjih šest godina nikakav integracioni procesi nisu dešavali.

“Već šest godina nismo zatvorili nijedno poglavlje ka ulasku u EU, a crkveni subjekt je politička organizacija i utiče na političke procese u našoj zemlji. Činjenica je da se u našoj državi sprovodi srbizacija crnogorskog prostora”, poručio je Adžić.

Adžić tvrdi da su predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije “dva lica iste velikosrpske medalje uprene protiv Crne Gore i njenih vitalnih interesa i tekovina”.

“Čuo sam i da su njih dvojica u krvno-srodničkim odnosima. To treba dobro provjeriti”, istakao je Adžić.

Adžić smatra da bi za trenutnu političku situaciju najbolje bilo da se održe vanredni parlamentarni izbori.

“Nepojmljivo je da će u novoj Vladi biti totalno dva dijametralno suprotna kursa: putinovsko-vučićevski i ovaj koji se zalaže da Crna Gora ne skrene sa evroatlanskog puta”, zaključio je Adžić.

ADŽIĆ POZVAO NA BOJKOT POPISA

Govoreći o popisu Adžić je, u ime Crnogorske evropske partije i svoje lično, pozvao građane na bojkot obrazlažući takav gest činjenicom da se ne radi o statistici, kako vlast želi da prikaže popis, već o njenoj namjeri da političkim inžinjeringom bez ikakve kontrole fabrikuje lažne podatke koji će se sortirati U Beogradu i poslati kao završni materijal za potpuno urušavanje Crne Gore i Crnogoraca.

Adžić je poručio građanima da nema razloga za strah od lažnih poruka iz vrha vlasti od navodnom kažnjavanju onih koji bojkotuju popis, jer zakon koji to predviđa jednostavno ne postoji.

A na pitanje što je on uraditi kada mu popisivači dođu na vrata odgovorio je da će im otvoriti i kazati jasno i glasno da bojkotuje popis.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

5 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
ZAGA
19.10.2023-13:11 13:11

SREĆNO!!!!

Tara
19.10.2023-13:50 13:50

Bravo G-dine Adzicu..nasli ste pravi odgovor “Otpadnik”ja ga nazivam lupes..crnogorske imovine..njegov cilj..je da anektira drzavu CG…to mu nece poci za rukom..prije u tamnicu sa misevima..sram ga bilo..sta ucini od nase gradjanske drzave..gdje smo zivjeli u ljubavi i miru..

Plamenac
19.10.2023-17:05 17:05

Dritanga Bazdovic je otpadnik od ljudskog roda..Bilo bi lijepo kad bi neko konacno otvorio arhive UDBE..Onda bi se saznalo da je na pr Rista Satanista Amfilohije kao komunista neznabozac rezervni oficir JNA spijun UDBE I KOSa i LAZNI POP bio ubacen u Crkvu da bi spijunirao patrijarha Germana… Porodica Jusufspahic je takodje UDBIN projekat..U Beogradu sam cuo pricu da je Hamdija rodjen kao Obrad tj Srbin u Bosni..U Sarajevu je upoznao mladu studentkinju iz Egipta koja je ocajnicki zelela pasos bivse SFRJ..Obrad ju je ozenio a onda je zahvaljujuci njoj naucio nesto malo Arapski i poneku rijec iz Kurana…Onda je… Pročitaj više »

Lilo
19.10.2023-19:16 19:16

Bravo NovAče

Lovćenski bataljon
20.10.2023-00:06 00:06

Samo tako.
Jako i beskompromisno sa aždahama.
Tako se radi.
Mandiću punim plućima
Nego što
Adžiću šakom u glavu nesojima.