Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Adžić: Neće biti reprize Podgoričke skupštine, Spajić i PES da se izjasne o stavu Mandića

''Neka nam gospodin Mandić objasni s kojom većinom misli da može promijeniti Ustav, po ustavnoj proceduri kada se to tiče jezika i državljanstva i drugih identitetskih pitanja''

– Znamo mi da bi lider Nove srpske demokratije i predsjednik Skupštine Crne Gore, gospodin Andrija Mandić, ne samo promijenio, no i ukinuo Ustav Crne Gore i da bi ukinuo kad bi mogao, i državu Crnu Goru – poručuje predsjednik Crnogorske evropske partije Novak Adžić, reagujući na posljednje poruke Mandića, u izjavi za Tanjug.

“Sjećamo se kako su Ustav Crne Gore, nekad cijepali njegovi pojedini bivši poslanici kad je usvajan, te kako su ga neki današnji poslanici iz koalicione mu partije, bacali i gazili u Skupštini. No, neka nam gospodin Mandić objasni s kojom većinom misli da može promijeniti Ustav, po ustavnoj proceduri kada se to tiče jezika i državljanstva i drugih identitetskih pitanja.

Zaboravlja Mandić da i u situaciji da čak imaju dvije trećine poslanika koji bi to podržali (a nemaju ih i ne mogu ih imati), da za takvu eventualnu odluku je potrebno da se izjasni na referendumu najmanje tri petine svih građana koji imaju pravo glasa i koji su upisani u birački spisak. A to je gospodine Mandiću samo vaša politička fantazija i ideološka opsjena. Nerealno, nemoguća misija”, navodi Adžić u reagovanju dostavljenom Anteni M.

Odluke tzv. Podgoričke skupštine iz 1918. godine koje slavite su davno ukinute i nemaju nikakvo značenje više, poručuje Adžić Mandiću.

“Reprize tzv. Podgoričke skupštine neće biti u Crnoj Gori. Ali, makar znamo da gospodin Mandić igra otvorenih karata politički poker. Nema više odeždi i maski koji to mogu skiti. I red je da se premijer Spajić i PES konačno izjasne o ovom Mandićevom stavu. Je li ga odbija ili podržava gospodin Spajić? PES će očito uskoro morati raščistiti neke stvari, jer ništa se ne rješava trpajući probleme pod tepih.

Odlaganje rješavanja problema samo stvara dodatne probleme”, zaključuje Adžić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
24.12.2023-18:11 18:11

Spajic se pravi lud..on tacno zna..zbog cega je ovog pucistu iz 2016 godine doveo na vlast…Izdaja najveci kriminal..jel tako Spajko???