Utorak, 7 Maja, 2024
Rubrika:

Adrović: Osnivanje Garantnog fonda će prvenstveno služiti mladima

Za Garanciju za mlade ćemo, navodi Adrović, u prvoj godini izdvojiti 300 hiljada eura.

Mnogi nam ovih dana poručuju kako su mladi budućnost, istovremeno odbijajući da uvide da mladi moraju biti i sadašnjost. Samo koliko mladi budu sadašnjost Nikšića, koliko nam se omogući i koliko se sami izborimo da odlučujemo, stvaramo, preuzimamo odgovornost – koliko mladi budu sadašnjost – toliko će Nikšić imati bolju budućnost, poručila je Kandidatkinja za odbornicu SDP – Srcem za Nikšić, Elma Adrović.

“Najviše 4 mjeseca od završetka školovanja, obezbijedićemo praksu u trajanju od 9 mjeseci, dodatno obrazovanje ili radno fokusiranu obuku za mlade ljude iz naše opštine. Mladi treba da se za budući posao obučavaju u privredi, a ne u loklanoj ili državnoj upravi. Takođe svaki poslodavac koji zaposli mladu osobu, do 30 godina starosti koja ima prebivalište na teritoriji Nikšića, dobiće umanjenje lokalnih poreza u trajanju od dvije godine”, poručuje u saopštenju.

Za Garanciju za mlade ćemo, navodi Adrović, u prvoj godini izdvojiti 300 hiljada eura.

“Briga o gradu je briga za sve njegove građane, posebno za mlade. Zato ćemo umjesto razbacivanja novca na megalomanske projekte koji služe ličnim interesima pojedinaca taj novac na ovaj način uložiti u budućnost nikšićke mladosti. Ulaganje u mlade je ulaganje u Nikšić koji živi”, dodaje ona.

Adrović je najavila, da garantni fond koji će se osnovati prvenstveno će služiti mladim ljudima.

“Obezbjeđivanje hipoteka i garancija najčešća je prepreka za podršku biznis idejama naših sugrađana. Zato će Garantni Fond imati i poseban segment kroz garancije kod Investiciono-razvojnog fonda i drugih finansijskih institucija za kvalitetne biznis ideje naših građana, posebno mladih ljudi”, ističe u saopštenju.

Navodi da će u okviru Garantnog fonda biti namijenjen paket stimulativnih mjera mladim ljudima.

“Naši sugrađani ne trebaju socijalni pomoć, nego prije svega šansu i podršku kako bi mogli svojim radom obezbijediti kvalitetan život u Nikšiću. Poseban paket stimulativnih mjera u okviru Garantnog fonda će biti namijenjen mladim ljudima koji planiraju započeti sopstveni biznis, ili onim poslodavcima koji će zaposliti mlade ljude”, zaključuje Adrović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve