Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Abazović: Navijam da Pokret Evropa sad skupi 41, žurka će tek tad da počne

Potvrde iz pisma je potvrdio gospodin Spajić i ja ne znam šta on čovjek hoće. On je u jednoj emisiji u petak veče, potvrdio dva od tri glavna navoda izvjesnog Do Kvona, naglasio je lider URA

Dobra strana parlamentarnih izbora je što nijedna partija nije ostvarila rezultat blizu apsolutne većine, poručio je premijer u tehničkom mandatu i lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović. On je u emisiji Argumenti na TVCG pozvao predsjednika pokreta Evropa sad Milojka Spajića na TV duel, koga je optužio da je sam prozveo aferu “Do Kvon”.

“Ja nijesam, kao neke druge kolege, neko ko poziva druge na TV duele, ali s obzirom da će gospodin Spajić sjutra biti gost vaše televizije, ja koristim priliku sledeću – kad god to on bude želio, pred crnogorskom javnošću, pred 600.000 građana, na Javnom servisu ili negdje drugo, da treba da se suočimo da bi neke stvari koje ja i on znamo, rekli pred kamerama. To je prva stvar koju ja nudim. Ja se nadam da će on biti u jednom trenutku, mislim da u ovom trenutku nije spreman, on zna razloge a ja sam potpuno spreman. Mislim da bi to bila najbolja stvar”, kazao je Abazović.

Ističe da su aferu o Kvonu proizvela Evropa sad i sam Milojko Spajić. Podsjeća da se na jednom portalu pojavila informacija da je izvjesni Do Kvon poslao pismo premijeru Crne Gore, te da on to pismo u tom trenutku nije ni vidio, jer je bio u Budvi na jednom događaju.

“On je onda izašao i rekao da je to sve netačno, da je on uhapsio Do Kvona, i započeo sam sebi svoju aferu. Da je rekao, u redu, dao je neko pismo, neka organi rade što hoće, ja mislim da bi time sve bilo arhivirano. Sjutra sam pročitao to pismo i proslijedio ga Specijalnom tužilaštvu. I dao ga na uvid ministru pravde. I tako bih postupio u svim situacijama”, kazao je Abazović.

Volio bih da PES skupi 41, mislim da će žurka tada da počne

Smatra da okosnica nove Vlade treba da bude koalicija Hrabro se broji.

“Nije još bilo zvaničnih pregovora sa Pokretom Evropa sad”, kazao je Abazović.

Buduća Vlada, ko god je činio, kaže, treba da bude stabilna.

“Više nema struktura koje su toliko dominantne da oni određuju sve pravce. Ako je neko mislio da nam treba novi DPS, i ako je neko imao taj plan da imamo novi DPS, ja se raduje što je taj plan propao, zato što je taj plan loš po Crnu Goru. I sada neka se svi subjekti, ima ih dosta u državnom parlamentu, dogovaraju, pregovaraju i nadam se iznađu najbolje rješenje”, kazao je Abazović.

Na pitanje je li njemu prihvatljiva saradnja sa pokretom Evropa SAD, Abazović ističe da jeste.

“Nama je prihvatljiva saradnja sa Pokretom Evropa SAD, ali ja lično insistiram da se prije toga, prije svega gospodin Spajić i ja razjasnimo kao dva predsjednika stranaka, da se razjasnimo oko svih ovih stvari, a onda ćemo jednostavno videti za druge. Ako to njima nije prihvatljivo, nego ako hoće da se ništa ne razjasni, ako hoće neke druge modele, meni je potpuno okej. Samo jedna stvar da bude jasna-URU niko neće ucjenjivati”, poručuje Abazović.

Na pitanje kako komentariše poruku Pokreta Evropa sad da neće sa URA-om i DPS-om, Abazović ovako odgovara.

“Cilj mafije je da se mi isključimo iz donošenja odluka. Do sad im nije polazilo za rukom, ne znam da li će u narednom periodu. Što se PES-a tiče oni imaju pravo da biraju svoje partnere…Mi u tome nećemo učestvovati, niti možemo da se miješamo”, kazao je Abazović.

Ukoliko Pokret Evropa sad bude imao većinu za sastavljanje Vlade, te pozove i URA-u pod uslovom da Adžić i Abazović budu isključeni, novinarka je pitala Abazovića da li će se skloniti.

“Ja bih volio da oni skupe 41. Posle ćemo vidjeti šta i kako. Mislim da će žurka tada da počne. Ja navijam da oni skupe 41”, kazao je Abazović.

Povodom najave ombudsmana da će provjeriti da li je bilo zloupotrebe djece u kampanji, Abazović je rekao da je u promotivnom spotu njegov sestrić, koji ide svugdje s njim.

“Ombudsman je prijavu dobio o TV E, čiji su vlasnici nosioci kriminala. Smeta mu šaljivi video, a ne finansiranje od narko kartela”, kazao je, između ostalog, Abazović.

U promotivnom spotu bio je moj sestrić

Povodom najave ombudsmana da će provjeriti da li je bilo zloupotrebe djece u kampanji, Abazović je rekao da je u promotivnom spotu njegov sestrić, koji ide svugdje s njim.

“Njemu su roditelji bili tu. I kada je bila konvencija u Ulcinju, izašao je sa mnom na binu. Biće narodni tribun ako ovako nastavi, ja ne bih volio da bude političar, ali on ima neku svoju ekspresiju. Pozivam ombudsmana da provjeri sve”, rekao je Abazović.

On je negirao da postoji funkcionerska kampanja.

“Ovdje postoje izbori svaka tri mjeseca, ne možemo da suspendujemo život”, naglasio je Abazović.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve