Nedjelja, 19 Maja, 2024
Rubrika:

POČELE PARTIJSKE KONSULTACIJE Abazović tvrdi da postoji ozbiljna većina da se formira nova vlada, najavljen i zajednički sastanak opozicionih stranaka

Partije počele razgovore o formiranju nove Vlade

Predsjednik GP URA Dritan Abazović kazao je nakon sastanka sa predstavnicima Demokratskog fronta da je stav DF-a da bi voljeli da se konstituiše vlada u okviru parlamentarne većine, da ima ograničen rok, i da neka pitanja, kao izbori, budu tretirana kao prioritetna.

Abazović je rekao da su im predstavili prioritete manjinske vlade, te da su u Frontu naglasili važne stavke, kao što je popis stanovništva koji bi trebalo da bude do kraja godine.

Abazović misli da postoji ozbiljna većina za formiranje vlade. Kako je kazao, navija da i DF bude dio tog procesa.

“Ne mogu da kažem da će to biti, ali volio bih”, kazao je Abazović

Ne bi, kako je naveo, imali ništa protiv da ljudi poput poslanika Demokrata Dragana Krapovića i Zdenke Popović budu ministri.

”Imam obavezu da ih bez obzira na teške riječi pozovem da sjednemo za sto. To ne znači da ćemo se dogovoriti. Naša namjera je da razgivaramo sa svima. Mi ništa ne bi imali protiv da Dragan Krapović ili Zdenka Popović budu u vladi, govorim hipotetički”, dodao je Abazović.

Lider URE podsjeća da je juče uputio poziv i lideru Demokrata Aleksi Bečiću, ali da se iz te partije nisu oglašavli.

“Razgovaralo se sa svima isključujući DPS, ali nije problem ni da se s njima obavi razgovor”, kazao je Abazović.

Opozicija na zajedničkom sastanku

Rukovodstva opozicionih partija, prema nezvaničnim informacijama, trebalo bi danas da održe sastanak.

Pojedine stranke će se kako nam je saopštio izvor iz opozicije sastati danas i sa funkcionerima GP URA.

Kako saznajemo, tema je formiranje nove Vlade.

Podsjetimo, Vladi Zdravka Krivokapića nepovjerenje je izglasano u Skupštini 4. februara

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
B.Zekovic
10.02.2022-14:25 14:25

Pisi propalo unaprijed, kad su tebi Dragan Krapovic i Zdenka Popovic pozeljni za ministre. A pisi propalo kad si ti kandidat za premijera. Pojma o pojmu nemass, a odnekud imas hrabrosti da i pored ogreomnih gresaka i steta koje si napravo sa Krivokapicevom vladom, sa DF iDemokratama, sebe vidis kao odlicnog premijera koji ce ka nesto dobro napravit~ Situacija je bas BEZVEZE I UZASNA, zbog tebe.

GRAĐANSKI
10.02.2022-14:41 14:41

DRITANE, DRITANE – POMANJE ĆEŠ U BUDUĆE BIT RELAKSIRAN! TO TI SE PO IZRAZU LICA VIDI. DO SAD SI SLUŠA’ BEOGRAD, A PO SAD ĆEŠ SLUŠAT SVE DRUGE LIŠE BEOGRADA. NO, JOŠ MALO ĆEŠ MORAT SLUŠAT BEOGRAD DA SE ŠTO BEZBOLNIJE IZVUČEŠ IZ SRBOČETNIČKO-KLEROFAŠISTIČKO-LITIJAŠKOULIČARSKOGA KOLA U KOJE SI USKOČIO.

Urašević
10.02.2022-17:06 17:06

Kralj!

Sara
10.02.2022-21:28 21:28

Ovaj Dritan je izgubio razum..dovodi te iste kleronaciste..puciste i fasiste manjiskoj vladi..kako bi se potpisao temeljni ugovor u interesu crkve srbije..da otvori granice..kako bi se serpski svet prosirio..Ja mislim,da g.Djukanovic. ovaj scenario nece dozvoliti..
Vjerovatno dolaze Izbori..zato crnogorci moraju biti jako aktivni..da dokazemo ovom ludom stanovnistvu da ne glasaju rusitelje i fasiste drzave CG!