Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Abazović: Ima još taktiziranja oko manjinske Vlade, ništa od sankcija Rusiji ako Krivokapić ostane pri ranijem stavu

''Mislim da smo jako blizu rješenja i predstavljanju nove vlade. Pokušavam da nađem neki vid inkluzivnosti i kompromisa koji uvijek svima ne odgovara'', kazao je Abazović

Mandatar za sastav manjinske vlade Dritan Abazović je saopštio da se nada će Crna Gora uskoro dobiti vladu, ali da još uvijek ima taktiziranja nekih političkih partija. Naveo je da ne želi da postavlja rokove, te da ne može biti nadležan za djelovanje političkih partija u Skupštini.

“Kad sam preuzeo funkciju mandatara rekao sam da mi treba 14 dana da se formira Vlada. Ja sam nakon tih 14 dana imao sve spremno, ali su neki politički konstituenti taktizirali i taktiziraju i sad. Čekalo se da se završe beranski i ulcinjski izbori, sad neki hoće još neku poziciju u manjinskoj vladi. Nadam će Crna Gora uskoro dobiti vladu”, kazao je Abazović danas novinarima.

Saopštio je da je jutros imao razgovor oko formiranja manjinske vlade.

“Mislim da smo jako blizu rješenja i predstavljanju nove vlade. Pokušavam da nađem neki vid inkluzivnosti i kompromisa koji uvijek svima ne odgovara”, kazao je Abazović.


Navodi i da je čuo najave o mogućem formiranju tehničke ili vlade nacionalnog jedinstva.

“Svi modaliteti su legitimni. Ja sam dobio mandat da sastavim manjinsku vladu. Nemam mandat da sastavljam tehničku vladu. Ako neko želi da se priključi ovome još nije kasno”, poručio je Abazović.

Situacija u Ukrajini je, dodaje, malo promijenila međunarodnu podršku.

“Potrebno je da tu podršku koju smo imali sačuvamo. Želim da 43. vlada ima izraženu međunarodnu podršku. Nakon ovih lokalnih izbora je sve ateriralo i ja mislim da ćemo mnogo lakše doći do dogovora. Mislim da ovo neće ići na štetu SNP-a. Mislim da model koji sam im izložio je korektan i fer. Najvažnije je da ne izgubimo tu podršku”, istakao je Abazović.

Na pitanje da li je je direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejan Vukšić zakasnio sa reakcijom na prijeteću poruku da će TQ Plaza odletjeti u vazduh, a koju je poslao ekstremista koji je do skoro boravio u Crnoj Gori, Vladislav Podznjakov.

“Ta informacija nije tačna. Sve mjere su sprovedene na vrijeme”, naveo je Abazović.

Ni danas ništa od sankcija Rusiji, ako Krivokapić ostane pri ranijem stavu

On je saopštio i da Vlada na današnjoj sjednici neće uvesti sankcije Rusiji ako premijer Zdravko Krivokapić bude ostao pri ranijem stavu, da sankcije treba da sprovodi Ministarstvo vanjskih poslova.

“Ako se bude ostalo pri onom što je stav premijera, onda Vlada danas neće uvesti sancije Rusije”, kazao je Abazović.

Kako je dodao, premijer želi da predloži koordinaciono tijelo za donošenje sancija.

“Da bi koordinaciono tijelo funkcionisalo moraju se donijeti sankcije. Ako odluku o sankcijama žele da donesu na taj način onda za to ja neću glasati. To je dalje blamiranje države u međunarodnim tokovima”, istakao je Abazović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve