Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Abazović i Adžić sjutra na komemoraciji u Srebrenici

Iz Vlade podsjećaju da je Crna Gora u julu 2009. godine usvojila Deklaraciju o prihvatanju Rezolucije Evropskog parlamenta (EP) o Srebrenici, kao jedna od prvih država koja je to učinila, nakon što je pomenutu Rezoluciju usvojio Evropski parlament

Odlazeći premijer Dritan Abazović i ministar unutrašnjih poslova u tehničkom mandatu Filip Adžić prisustvovaće sjutra komemoraciji 28. godišnjice genocida u Srebrenici, u Potočarima – najavljeno je iz Vlade.

”Organizacioni odbor je, na čelu sa zamjenikom načelnika Opštine Srebrenica Hamdijom Fejzićem, uputio poziv najvišim zvaničnicima Crne Gore da 11. jula 2023. godine prisustvuju komemoraciji i dženazi u Potočarima”, navedeno je u saopštenju.

Iz Vlade podsjećaju da je Crna Gora u julu 2009. godine usvojila Deklaraciju o prihvatanju Rezolucije Evropskog parlamenta (EP) o Srebrenici, kao jedna od prvih država koja je to učinila, nakon što je pomenutu Rezoluciju usvojio Evropski parlament. Crna Gora je, takođe, usvojila Rezoluciju o genocidu u Srebrenici 17. juna 2021. godine.

Abazović je, dodaju, prihvatio je poziv da prisustvuje obilježavanju godišnjice genocida u Potočarima, čime će Crna Gora, kao i do sada, odati počast žrtvama i njihovim porodicima i prenijeti poruku mira i saosjećanja sa svim nevino stradalima.

”Svojim prisustvom delegacija Vlade Crne Gore će odati počast žrtvama genocida i tom prilikom ukazati na jasan stav Crne Gore kojim se osuđuje genocid u Srebrenici i svi drugi ratni zločini počinjeni na teritoriji bivše Jugoslavije. Prisustvo na komemoraciji 28. godišnjice obilježavanja genocida predstavlja kontinuitet iskazivanja poštovanja žrtvama i posvećenosti Crne Gore u obezbjeđivanju trajnog mira na Zapadnom Balkanu kako se slični zločini ne bi nikad više ponovili”, zaključili su iz Vlade.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
10.07.2023-22:10 22:10

Don kihot i njegov konjovidac sančo pansa jezde put Bosne, ne razdvajaju se više no śako i milja ili što bi podgorički šereti rekli više no paśa mu.a…

Anon
11.07.2023-04:06 04:06

Samo da ne progovori. Preporučujem da nosi masku a ispod nje široki flaster.