Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Abazović – Hrebičkova: Evropske integracije i zatvaranje poglavlja u fokusu rada 43. Vlade

Pohvalivši Crnu Goru zbog pridruživanja međunarodnim partnerima u uvođenju restriktivnih mjera prema Ruskoj Federaciji, ambasadorka Hrebičkova je istakla značaj saradnje i razvijanja partnerskih odnosa dvije države u okviru Alijanse

Crna Gora i Češka imaju izuzetno dobru saradnju i istorijski prijateljsku povezanost, što će našoj državi puno značiti u budućnosti, ako imamo u vidu da je Češka naredna predsjedavajuća država u Vijeću Evropske unije, saopšteno je nakon sastanka potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića i ambasadorke Češke u Crnoj Gori Janine Hrebičkove.

Pohvalivši Crnu Goru zbog pridruživanja međunarodnim partnerima u uvođenju restriktivnih mjera prema Ruskoj Federaciji, ambasadorka Hrebičkova je istakla značaj saradnje i razvijanja partnerskih odnosa dvije države u okviru Alijanse.

Abazović i Hrebičkova konstatovali su da nastavljaju odličnu saradnju koja je izgrađena tokom njenog mandata na čelu Misije OSCE u Crnoj Gori.

Abazović se, navode iz Vlade, zahvalio i istakao značaj koji za evropski put Crne Gore ima podrška partnerske Republike Češke, čije iskustvo nam u mnogome može pomoći u pristupanju EU.

“Abazović je naznačio da će evropske integracije i zatvaranje pregovaračkih poglavlja biti u fokusu rada nove, 43. Vlade, što će značiti odlučnu borbu protiv kriminala i korupcije, ali i nastavak deblokade institucija sistema, bez kojih nema vidljivijeg unutrašnjeg i spoljnopolitičkog napretka”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve